ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Αυτοί είναι οι όροι της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

Τράπεζα Πειραιώς: Αυτοί είναι οι όροι της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

Έως 1,38 δισ. ευρώ προτίθεται να αντλήσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, καθώς θα εκδώσει 1,2 δισ. νέες μετοχές σε τιμή από 1 έως 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτό αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει.

Ως προς τους επιμέρους όρους, οι Έλληνες υφιστάμενοι μέτοχοι θα τύχουν προτιμησιακής μεταχείρισης καθώς θα έχουν τη δυνατότητα –εφόσον το επιθυμούν- να λάβουν όσες νέες μετοχές απαιτούνται για να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετοχών, μετά την ΑΜΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πώς ορίζονται οι «παλιοί μέτοχοι», εκτιμάται όμως ότι θα θεωρηθούν εκείνοι που είχαν μετοχές πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου για το reverse split η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Αντίστοιχα, ως προς το διαμοιρασμό των νέων μετοχών το 85% των νέων μετοχών θα διατεθεί, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, σε ξένους επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 15% σε εγχώριους ειδικούς και μη επενδυτές.

Η τιμη της αύξησης θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών και θα ισχύσει και για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Τέλος, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Απριλίου, υπό την αίρεση της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου. Στόχος είναι η Αύξηση αλλά και η διάθεση των νέων μετοχών να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 10ημερο του Μαΐου.