ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αποχωρεί ο διευθ. σύμβουλος Τζ. Π. Χούρικαν από την Τράπεζα Κύπρου

Αποχωρεί ο διευθ. σύμβουλος Τζ. Π. Χούρικαν από την Τράπεζα Κύπρου

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ότι ο ανώτατος διευθύνων σύμβουλος, Τζον Πάτρικ Χούρικαν, ενημέρωσε σήμερα (21/4) το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του, στο τέλος του καλοκαιριού 2015.

«Η απόφαση του κ. Χούρικαν οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, και ο ίδιος προσβλέπει στην επιστροφή του στην Ιρλανδία για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Ο ίδιος έχει ενημερώσει την Τράπεζα πως δεν έχει αποδεχτεί άλλη θέση εργασίας σε άλλον οργανισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά την αποχώρησή του από την Τράπεζα, ο κ. Χούρικαν θα έχει ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια στην Κύπρο, έχοντας ηγηθεί της Τράπεζας σε ένα εξαιρετικά δύσκολο κεφάλαιο της μακράς της ιστορίας της, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «Σήμερα η Τράπεζα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, να προσφέρει ευκαιρίες στους υπαλλήλους της και να αυξήσει τις αποδόσεις στους μετόχους της», προστίθεται.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση από τον ELA έχει μειωθεί σημαντικά και η Τράπεζα έχει αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 1 δισ. ευρώ με νέους επενδυτές, κάτι που την έχει καταστήσει μια από τις πιο υψηλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη.

Ο διάδοχος του κ. Χούρικαν θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.

Σε δήλωσή του προς το προσωπικό της Τράπεζας, ο κ. Χούρικαν δήλωσε: «Είμαι περήφανος που έγινα μέλος της οικογένειας της Τράπεζας Κύπρου και που ηγήθηκα της προσπάθειας σε αυτό το δύσκολο κεφάλαιο αποκατάστασης της Τράπεζας. Για μένα αποτελεί τιμή να εργάζομαι με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους και να διαδραματίσουμε μαζί ένα σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία των θεμελίων για μια καλύτερη Τράπεζα που να εξυπηρετεί καλύτερα την κυπριακή οικονομία σήμερα και στο μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις