ΤΡΑΠΕΖΕΣ

OTOE: Ολα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τις τραπεζικές συναλλαγές

OTOE: Ολα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τις τραπεζικές συναλλαγές

Σε μια σειρά επισημάνσεων προχώρησε η ΟΤΟΕ με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ειδικότερα με ανακοίνωση της, καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει έγκαιρα και να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των τραπεζών, περιφρουρώντας την ασφάλεια των εργαζομένων, του συναλλασσόμενου κοινού και φυσικά τις καταθέσεις των πολιτών.

Επίσης, καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος και τις διοικήσεις των τραπεζών να πάρουν προληπτικά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των συναλλαγών, με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους.

Τονίζει ιδιαίτερα ότι πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η ηρεμία, η ασφάλεια και η ομαλότητα στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και διευκρινίζει ότι, αν διαπιστωθεί κλίμα έντασης στα καταστήματα των τραπεζών, δεν θα διστάσει να παρέμβει με άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, επισημαίνει ιδιαίτερα και σε κάθε κατεύθυνση ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και η συνδικαλιστική του οργάνωση με την ιστορία των 60 χρόνων, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, ούτε για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, ούτε για λόγους ιδιοτελών στοχεύσεων, ούτε για λόγους οικονομικής εκμετάλλευσης της κατάστασης, να θέσουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα, τους εργαζόμενους και τους πελάτες των τραπεζών.

Για όλα τα παραπάνω η ΟΤΟΕ απέστειλε ήδη επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό της χώρας, στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και σημειώνει με ιδιαίτερη έμφαση τις ευθύνες που τους αναλογούν, «οι οποίες επιβάλλουν να ενεργήσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά».

«Η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία δικαιούνται να έχουν παρόν και μέλλον ανεξάρτητα από επιλογές, πολιτικές σκοπιμότητες, θετικά ή αρνητικά λάθη ή παραλείψεις» υπογραμμίζει.

Η ΟΤΟΕ έχει συγκαλέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο από αύριο και θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, δεδομένου, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι «εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον πιο ευαίσθητο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και θα είναι έτοιμη να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά όπου και όταν χρειασθεί»

Σχετικές ειδήσεις