ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κλειστές τράπεζες - Μάρδας: Ετοιμάζουμε ΠΝΠ που θα διευρύνει τις τραπεζικές υπηρεσίες

Κλειστές τράπεζες - Μάρδας: Ετοιμάζουμε ΠΝΠ που θα διευρύνει τις τραπεζικές υπηρεσίες

Nέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα διευρύνει τις υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρουν οι τράπεζες στο κοινό, εν μέσω τραπεζικής αργίας, προανήγγειλε οΔημήτρης Μάρδας.

Ερωτηθείς σε ποιο βαθμό είναι συνδεδεμένο το θέμα των τραπεζών με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Realfm ανέφερε ότι «υπάρχει διασύνδεση, με την έννοια ότι περιμένουμε ένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, πώς θα εξελιχθεί ο ELA, θα δούμε τι θα αποφασιστεί και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα δεδομένα που θα έχουμε στα χέρια μας θα περπατήσουμε και θα κάνουμε τα επόμενα βήματά μας.

Εκείνο που κάνουμε εμείς είναι να - έχουμε αρχίσει ήδη από χθες και θα το έχουμε ολοκληρώσει σήμερα και αύριο έως τις 12 το βράδυ - ετοιμάζουμε μία καινούργια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες στο κοινό. Για να διευκολύνεται ο κόσμος και να εισπράττουμε χρήματα».

Στο ερώτημα αν η μεγάλη πολιτική απόφαση για το ελληνικό ζήτημα μπορεί να υπάρξει σήμερα, ο υπουργός θεώρησε πιθανή μια τέτοια εξέλιξη λέγοντας «μπορεί... από όποια οπτική και αν δούμε το όλο πρόβλημα, αν υπάρχει και μια πολιτική βούληση εκ μέρους των θεσμών μπορούμε να φτάσουμε σε μία λύση».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων