ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Νέο Mobile Banking app από την Alpha – Εύχρηστο και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας

Νέο Mobile Banking app από την Alpha – Εύχρηστο και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας

Με τα smartphones να έχουν φθάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα δημοτικότητας, ήταν μάλλον αναμενόμενο οι τράπεζες -συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών- να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, προκειμένου να κάνουν πιο εύκολο και γρήγορο από ποτέ το να ελέγχεις τις κινήσεις του λογαριασμού σου, αλλά και να πραγματοποιείς τη συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών σου κυριολεκτικά από την... παλάμη του χεριού σου.

Οι τελευταίες γενιές των smartphones προσφέρουν πολύ περισσότερες δυνατότητες, ιδίως όσον αφορά στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας, και πλέον είναι πιο εύκολο και πρακτικό να βλέπεις από το κινητό σου αν μπήκαν στον λογαριασμό τα χρήματα που σου χρωστάνε από το να πας στο ΑΤΜ ή αλλά ακόμη και να το τσεκάρεις μέσω του web banking. Όπως είναι πλέον πολύ πιο εύκολο και το να πληρώσεις τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση από το κινητό σου, πλησιάζοντας ταυτόχρονα και τον στόχο του αφορολόγητου.

Στο θέμα της ασφάλειας, αρκετά από τα νέα smartphones προσφέρουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος. Αν την έχεις ενεργοποιημένη, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στα apps των περισσότερων ελληνικών τραπεζών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να μπεις και να δεις τον λογαριασμό σου, χρησιμοποιώντας απλώς το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Μία διαδικασία που απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Και είναι τόσο απλή που κυριολεκτικά δεν σε πειράζει αν ξεχαστείς και κλείσεις την εφαρμογή και χρειαστεί να ξανασυνδεθείς!

Πάντως, ακόμη και όσοι δεν έχουν smartphone με δυνατότητα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες προσφέρουν και τη δυνατότητα εισόδου στις εφαρμογές τους με τη χρήση ενός 4ψήφιου ΡΙΝ. Η είσοδος απαιτεί μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω, αλλά και πάλι είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Μία από τις πρωτοπόρους, πάντως, είναι η Alpha, το νέο Mobile Banking app της οποίας είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και προσφέρει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ασφάλειας, λόγω της χρήσης και των δύο αυτών μεθόδων εισόδου. Επιπλέον, εκτός από τη διπλή επιλογή εισόδου, η ίδια εφαρμογή προσφέρει και τη δυνατότητα να μεταφέρει κάποιος εύκολα και γρήγορα χρήματα στο λογαριασμό ενός φίλου του. Ή να του μεταφέρει κάποιος φίλος χρήματα. Η υπηρεσία ονομάζεται Alpha Quick Transfer και το μόνο που απαιτείται να γνωρίζει κανείς για να στείλει ή να ζητήσει χρήματα εντός της Τράπεζας είναι είτε ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου ενός άλλου ατόμου, είτε το email του, είτε το λογαριασμό του στο Facebook. Η υπηρεσία αποτελεί ιδανικό εργαλείο σε περίπτωση που απαιτείται μία γρήγορη μεταφορά χρημάτων, χωρίς να απαιτείται να αναζητεί κανείς αριθμούς ΙΒΑΝ. Το Alpha Quick Transfer έχει όριο τα 500 ευρώ ημερησίως, ενώ κανείς μπορεί να στείλει -μαζί με τα χρήματα- και ένα μήνυμα ή μία φωτογραφία (και πάλι εντός Alpha Bank). Επίσης, υπάρχει και ενημέρωση μέσω SMS για κάθε συναλλαγή, ενώ συνολικά ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει έως 15 συναλλαγές ανά ημέρα.

Εξάλλου, με το Alpha Quick Transfer ο χρήστης μπορεί ακόμη να μεταφέρει άμεσα ή να ζητήσει τη λήψη κάποιου ποσού από και προς φίλους και γνωστούς που διατηρούν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχει τον αριθμό του κινητού του ατόμου στο οποίο θέλει να στείλει ή από το οποίο επιθυμεί να ζητήσει χρήματα και επιπλέον η τράπεζα του φίλου του να συμμετέχει στο σύστημα IRIS online payments.

Αντίστοιχα, τα ίδια ισχύουν και για πληρωμές προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο σύστημα IRIS online payments. Γεγονός που καθιστά το Alpha Quick Transfer ιδανική επιλογή για να πληρώσει κανείς ηλεκτρονικά τον ηλεκτρολόγο ή τον υδραυλικό, χωρίς να δώσει μετρητά.

Σχετικές ειδήσεις