ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Capital controls: Τι πρέπει να ξέρω – Πόσα χρήματα μπορώ να βγάζω το μήνα από το ATM

Capital controls: Τι πρέπει να ξέρω – Πόσα χρήματα μπορώ να βγάζω το μήνα από το ATM

Capital controls | Ειδήσεις: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέδωσε απόφαση στις αρχές του προηγούμενου μήνα για την περαιτέρω «χαλάρωση» των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες (capital controls), γεγονός που έρχεται να ανακουφίσει όλους όσους έχουν καθημερινά συναλλαγές με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν στα εξής:

  • Δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).
  • Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
  • Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο.

Διαβάστε επίσης: