Τραγωδία: Είχε βάρδια στο ΕΚΑΒ και έλαβε κλήση για το θανατηφόρο τροχαίο του άντρα της

Συγκλονισμένοι είναι οι συνάδελφοι του 41χρονου άντρα…

Τρέμουν οι Τούρκοι: Οι «Ινδιάνοι μαχητές» του αιθέρα θωρακίζουν το Αιγαίο

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται…

Πολυτεχνείο: Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε…

Οι θολές διαδρομές Ρέστη με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας κατηγορούνται ότι εξέδωσαν…

Επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς σε Ιερώνυμο, Τσίπρα και Καμμένο

«Υπεύθυνοι για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι…

«Κόκκινα» δάνεια: Έρχονται γενναίες ρυθμίσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι

«Κόκκινα» δάνεια: Έρχονται γενναίες ρυθμίσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Κόκκινα δάνεια | Ειδήσεις: Βασική προτεραιότητα για τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών καθίστανται στο εξής οι γενναίες και εκτεταμένες ρυθμίσεις σε στεγαστικά, επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και η χρηματοδότηση επιχειρήσεων με δυναμική και προοπτική, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests.

Σύμφωνα με σημερινό (07/05/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι τράπεζες επιδιώκουν πάση θυσία να αρθούν πλήρως τα capital controls και για το σκοπό αυτό ετοιμάζονται να μπουν σε διαδικασία δραστικών κι εκτεταμένων ρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στόχοι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ως εξής:

  • 21,1 δισ. ευρώ τιμώνται τα προς ρύθμιση δάνεια και συγκεκριμένα τα 8,6 δισ. ευρώ στεγαστικά, 2,6 δισ. ευρώ καταναλωτικά και 9,9 δισ. ευρώ επιχειρηματικά
  • 11,6 δισ. ευρώ οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων εκ των οποίων τα 7,3 δισ. ευρώ επιχειρηματικά, 4,1 δισ. ευρώ καταναλωτικά και 200 εκατ. ευρώ στεγαστικά δάνεια
  • 11,9 δισ. ευρώ οι διαγραφές οφειλών, εκ των οποίων 2,2 δισ. ευρώ στεγαστικά, 2,4 δισ. ευρώ καταναλωτικά δάνεια και 7,3 δισ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια και
  • 10,6 δισ. ευρώ τα προς πλειστηριασμό προβληματικά δάνεια, εκ των οποίων 7,5 δισ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια, 2,9 δισ. ευρώ στεγαστικά και 200 εκατ. ευρώ καταναλωτικά δάνεια.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι τράπεζες βλέπουν με θετικό μάτι το γεγονός ότι θα «τρέξουν» γρηγορότερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με στόχο να διενεργούνται περισσότεροι από 2.000 το φθινόπωρο του 2018.

Εξάλλου, οι Έλληνες τραπεζίτες γνωρίζουν ότι οι κινήσεις τους από εδώ και στο εξής θα πρέπει να διασφαλίζουν την «υγεία» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διοικούν και τούτο, γιατί σε ετήσια βάση θα στρεσάρεται η ανθεκτικότητα των κεφαλαίων των τραπεζών μέσω μιας διαδικασίας, η οποία αφορά το σύνολο των συστημικών τραπεζών της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης: