Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα αφορά όλους τους παρόχους – Τον Οκτώβριο το νέο Εξοικονομώ

Newsbomb

H έκπτωση και η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι για όλους, ανεξάρτητα από τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεκαθάρισε ο Κώστας Σκρέκας

Διευκρινίσεις για την επιδότηση όσον αφορά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η επιδότηση θα υπάρχει «για όλους τους καταναλωτές» και «θα φαίνεται διακριτά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος» επαναλαμβάνοντας ότι θα αφορά και την κατανάλωση Σεπτεμβρίου και σε πρώτη φάση θα ισχύει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου με τον υπουργό Ενέργειας να αφήνει να εννοηθεί πως θα υπάρξει επέκταση του μέτρου, εφόσον χρειαστεί.

Παράλληλα τόνισε ότι η έκπτωση θα είναι για όλους, ανεξάρτητα από τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές σημειώνοντας ότι για ένα μέσο νοικοκυριό, η επιδότηση στο τετράμηνο θα είναι της τάξης των 33 ευρώ ενώ προανήγγειλε ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση του ΑΔΜΗΕ.

Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αντίθετα θα παραμείνει και εφόσον χρειαστεί, θα διευρυνθεί στοχεύοντας για τον σκοπό αυτό στην εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο για την Ενεργειακή Μετάβαση.

Ερωτηθείς για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας είπε πως η επιδότηση «αφορά όλους τους καταναλωτές και όλους τους παρόχους». Άλλωστε, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, γι’ αυτόν τον λόγο έγινε και η σύσκεψη πρόσφατα, κατά την οποία ζητήθηκε «ένα μεγάλο τμήμα της εκτιμώμενης ανατίμησης να αντισταθμιστεί».

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως «αυξάνουμε κατά 20% το επίδομα, αυτό σημαίνει ότι θα αντισταθμίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ανατίμησης».

Τέλος, για το νέο «Εξοικονομώ» είπε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα αφορά 50.000 κατοικίες, για τις οποίες θα υπάρχει ιεράρχηση με κοινωνικά κριτήρια για την ένταξή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη