Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Θα συναντηθώ με τον Σόιμπλε - Σαπέν: Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ

Newsbomb

Δύο ώρες περίπου διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, στο Παρίσι.

Ο κ. Βαρουφάκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, σημείωσε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αλλάξει σελίδα με μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε εξαρτημένοι από τις δόσεις. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος για τους εταίρους μας και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει η ανάπτυξη, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της. Παρουσίασα στον Γάλλο υπουργό τα σχέδια για τη μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα. Αν κάτσουμε στο ίδιο μέρος του τραπεζιού, η επιτυχία είναι σίγουρη. Σήμερα κάτσαμε στην ίδια πλευρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόσκληση από τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να συναντηθούν σύντομα.

Σαπέν: Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ

Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη, επεσήμανε, από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Όπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός σε αυτή τη συνάντηση εργασίας με τον κ. Βαρουφάκη μίλησαν σε βάθος για την κατάσταση, τονίζοντας ότι από την πλευρά της Γαλλίας υπάρχει επιθυμία βοήθειας και φιλίας.

Από τη συζήτηση, είπε, κρατώ πολλά σημεία και κυρίως σημειώνω τέσσερις κοινές πεποιθήσεις:

1. Η πρώτη είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναδομήσει ένα κομμάτι από το μέλλον της.

2. Η δεύτερη είναι ότι τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη υπάρχει η ανάγκη για ανάπτυξη.

3. Αυτή η ανάπτυξη θα έρθει από τις επενδύσεις για μία πιο ανταγωνιστική οικονομία.

4. Κοινή επιθυμία είναι ότι δεν μπορούμε να αναμορφώσουμε μία χώρα χωρίς δίκαιο φορολογικό στοίχημα, μάχη κατά της φοροαπάτης.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα εκεί για να βρούμε μία λύση. Έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει στο τραπέζι τις αναγκαίες θέσεις με τους φορείς», τόνισε ο κ. Σαπέν.