ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε – Τέλος η λιτότητα

Κυβέρνηση: Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε – Τέλος η λιτότητα

«Η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους είναι πλέον γεγονός. Αυτό που πριν τις εκλογές τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και διάφοροι "έγκυροι αναλυτές" χαρακτήριζαν αδύνατο, αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα».

«ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Τα παραπάνω υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, κάνοντας ξεκάθαρο ότι «συζητάμε με τους εταίρους μας για τον τερματισμό της αδιέξοδης τοξικής λιτότητας καθώς και για την ανεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης».

Παράλληλα, από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει προσέλθει στη διαπραγμάτευση με τις θέσεις που είχε διατυπώσει προεκλογικά και τις οποίες ενέκρινε ο λαός στην κάλπη.

«Είναι πραγματικά εξωφρενικό να εγκαλείται η κυβέρνηση γιατί δεν εξαπάτησε τους πολίτες, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που ψήφισαν. Πολύ περισσότερο που κανείς μέχρι τώρα δεν αντικρούει το βασικό επιχείρημα μας ότι τα μνημόνια δεν συνιστούν διέξοδο από την κρίση, αλλά εγγύηση διαιώνισης της. Η κυβέρνηση επιμένει ότι μόνο με τον τερματισμό της λιτότητας θα πάρει ανάσα η Ελλάδα και θα σταθεροποιηθεί η Ευρώπη», τονίζεται.

Τέλος, αναφορικά με τις κρίσιμες επαφές που ξεκινά η ελληνική πλευρά με τους εταίρους της, κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «καμιά πλευρά της διαπραγμάτευσης δεν επιδιώκει τη ρήξη. Είναι λογικό στην έναρξη μιας διαπραγμάτευσης κάθε πλευρά να διατυπώνει τις θέσεις της που θα αποτελέσουν και τη βάση της συζήτησης».

Σχετικές ειδήσεις