Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE: «Βόμβα» Σόιμπλε – «Τορπίλισε» το Eurogroup για την Ελλάδα πριν ξεκινήσει (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Eurogroup LIVE: «Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα

Αυτό! Όπως επίσης και μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα και ότι η χώρα μας έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει!

Δεν είπε λέξη για το ελληνικό χρέος, το βασικό θέμα - υποτίθεται - της σημερινής συζήτησης, τορπιλίζοντας ουσιαστικά το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, προτού καν ξεκινήσει.

Η ακριβής δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ως εξής: «Είναι σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών».

Για το ιταλικό δημοψήφισμα

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεσπάσει κρίση στην ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ηρεμία το θέμα της Ιταλίας, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τον Ιταλό ομόλογό του και του υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η Ρώμη θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του απερχόμενου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Μοσκοβισί: Συμφωνία σήμερα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι το Eurogroup θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια συμφωνία τεχνικού επιπέδου (staff level agreement), επισημαίνοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Δεύτερον, είπε, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που θα παρουσιάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM). «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε και εκεί σημαντική πρόοδο», πρόσθεσε.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί

Στουρνάρας: Η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt, δήλωσε πως η χώρα μας χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δείτε εδώ τις πλήρεις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα

Κόβει τα «φτερά» της Ελλάδας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Εν τω μεταξύ, με μια δήλωση - «βόμβα» που έκανε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι «δεν θα υπάρξει σήμερα μια συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα