ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Έξυπνη αφύγρανση: Το κλειδί για να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα

Έξυπνη αφύγρανση: Το κλειδί για να εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα

Πώς ο περιορισμός της υγρασίας στο σπίτι θα μας βγάλει κερδισμένους και θα μας χαρίσει την απαραίτητη ζεστασιά

Γράφει ο Δημήτρης Μαλλάς

Με τον χειμώνα να πλησιάζει, ένα βασικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι να έχουμε το σπίτι μας πραγματικά ζεστό. Και επειδή αποφεύγουμε να ανοίγουμε τα παράθυρα -για προφανείς λόγους- το βασικό ζήτημα είναι η αντιμετώπιση της υγρασίας, που είναι λογικό να υπάρχει. Η πρόκληση της διατήρησης ενός ζεστού σπιτιού γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι όλοι μας είμαστε αυτήν την περίοδο λίγο πιο προσεκτικοί αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος που την αφορά.

Η λύση είναι σχετικά απλή: Έξυπνη αφύγρανση. Διότι σπίτι χωρίς υγρασία είναι ένα ζεστό σπίτι, καθώς είναι γνωστό πόσο επηρεάζει η υγρασία την αίσθηση της θερμοκρασίας εντός. Για την ακρίβεια, η υγρασία μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε το κρύο διαπεραστικό.

Η έξυπνη αφύγρανση είναι το «κλειδί» για την εξοικονόμηση ενέργειας και προφανώς και χρημάτων, τα οποία διαφορετικά θα δίναμε για να έχουμε καλύτερη θέρμανση. Και η Inventor είναι η κορυφαία εταιρεία αφυγραντήρων στην Ελλάδα και τα μοντέλα της μας βοηθούν να εξοικονομούμε χρήματα για θέρμανση πολύ απλά, γιατί χάρη στο σύστημα Flash Dry που διαθέτουν, η αίσθηση της θερμοκρασίας αυξάνεται περίπου κατά 2 βαθμούς!

Χρησιμοποιώντας σωστά τον αφυγραντήρα

Αν αναρωτιέστε τι είναι το σύστημα Flash Dry, πρόκειται για μία σειρά από έξυπνες λειτουργίες όπως η έξυπνη αφύγρανση, η αυτόματη λειτουργία ανεμιστήρα και η τεχνολογία Wi-Fi, που πετυχαίνουν άμεσα την τέλεια ατμόσφαιρα στο σπίτι, απομακρύνοντας την υγρασία και μειώνοντας συγχρόνως το κόστος για τη θέρμανσή του.

Η σωστή αξιοποίηση του αφυγραντήρα βοηθά ώστε να μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα πραγματικά ζεστό σπίτι, κάνοντας οικονομία. Για παράδειγμα, το WiFi, μία τεχνολογία που πρώτη ενσωμάτωσε η Inventor στους αφυγραντήρες της, επιτρέπει στους κατοίκους ενός σπιτιού να δημιουργήσουν εξ αποστάσεως το περιβάλλον που θέλουν να βρουν στο σπίτι, την ώρα που θα επιστρέψουν σε αυτό.

Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία του αφυγραντήρα με βάση το καθημερινό πρόγραμμά τους ή την πρόβλεψη του καιρού, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Πρακτικά, ο αφυγραντήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν κανείς δεν είναι σπίτι ή να ξεκινήσει να λειτουργεί τις ώρες της ημέρας με οικονομικό τιμολόγιο, προκειμένου να μπορεί κάποιος να κάνει πραγματική οικονομία.

Πέραν της οικονομίας

Πέραν όμως, της οικονομίας, υπάρχουν και ορισμένα ακόμη σημαντικά πλεονεκτήματα από τη σωστή χρήση ενός έξυπνου αφυγραντήρα, όπως είναι τα μοντέλα της Inventor. Ένα παράδειγμα έχει να κάνει με το άπλωμα και το στέγνωμα των ρούχων. Με το κρύο και τις βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους, δεν είναι και η καλύτερη λύση να απλώνουμε τα ρούχα στο μπαλκόνι. Να τα απλώνουμε στα καλοριφέρ δεν είναι, επίσης, η καλύτερη λύση, μιας και «κόβουν» τη θέρμανση, αλλά και γεμίζουν υγρασία την ατμόσφαιρα, επιδεινώνοντας την αίσθηση του κρύου. Αλλά με τη χρήση ενός αφυγραντήρα Inventor, το πρόβλημα λύνεται, καθώς μπορούμε να απλώσουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι και να έχουμε εκτός από οικονομία στη θέρμανση, φρέσκα ρούχα, την ώρα που τα θέλουμε.

Ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι έξυπνοι αφυγραντήρες της Inventor είναι η καθαρή ατμόσφαιρα. Με έναν αφυγραντήρα Comfort με τεχνολογία Wi-Fi, τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C και ενσωματωμένο ιονιστή, για παράδειγμα, απομακρύνονται ρύποι, σκόνη, οσμές, αλλά και κάθε επιβλαβές σωματίδιο από την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Κι αν θέλει κάποιος να έχει πάντα τον έλεγχο και να ξέρει συνεχώς την ποιότητα του αέρα στο χώρο του, μπορεί να επιλέξει τον αφυγραντήρα και αυτόνομο καθαριστή αέρα Atmosphere XL της Inventor που εντοπίζει και τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια φροντίζοντας για την τέλεια ατμόσφαιρα του χώρου, ενώ ενημερώνει διαρκώς για την ποιότητα του αέρα.

Για όσους, πάντως, θέλουν και την ησυχία τους, ειδικά μετά από μία κουραστική μέρα στο γραφείο, οι αφυγραντήρες Inventor έρχονται με αθόρυβη λειτουργία. Όπερ σημαίνει και ησυχία και καθαρή ατμόσφαιρα και ζεστό περιβάλλον.

Για όσους αναζητούν αφυγραντήρα, η Inventor είναι η κορυφαία επιλογή. Και σίγουρα το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις αφυγραντήρων στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι να επιλέξετε το μοντέλο που σας ταιριάζει. Και να αναφέρουμε, επίσης, ότι με κάθε αγορά αφυγραντήρα Inventor στηρίζετε μαζί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».