ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Έξι τρόποι για έναν πιο ζεστό χώρο

Έξι τρόποι για έναν πιο ζεστό χώρο

Όσο οι μέρες περνάνε, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στην «καρδιά» του χειμώνα! Στρώσατε τα χαλιά, ανάψατε το τζάκι αλλά ο χώρος σας, δεν λέει να ζεστάνει με τίποτα. Για να μην ταλαιπωρήστε άλλο με το κρύο και να μπορείτε να απολαύσετε λίγες στιγμές χαλάρωσης στον προσωπικό σας χώρο, παρακάτω έχουμε για εσάς έξι συμβουλές που θα σας χαρίσουν ακόμη περισσότερη ζέστη!

Από πού… μπάζει;

Να μία καλή ερώτηση να κάνετε στον εαυτό σας και να απαντήσετε! Εντοπίζοντας τα σημεία που το κρύο «βρίσκει» πρόσβαση και τρυπώνει, θα προφυλαχτείτε πολύ καλύτερα. Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι οι «συνήθεις» ύποπτοι. Προμηθευτείτε ειδικά προστατευτικά που τοποθετούνται στο κάτω μέρος της πόρτας και στα ενδιάμεσα κενά που δημιουργούνται στα παράθυρα για να ένα ακόμη πιο ζεστό σπίτι.

Ελέγξτε το σύστημα θέρμανσης

Αν έχετε παρατηρήσει πως η πηγή θερμότητας που χρησιμοποιούσατε πέρυσι, φέτος έχει χαμηλότερη ισχύ με αποτέλεσμα να μην ζεσταίνει επαρκώς το χώρο σας, πιθανότατα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Ελέγξετε αν η συσκευή σας χρειάζεται συντήρηση και αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα, καλέστε έναν τεχνικό.

Περιορίστε το χώρο

Οικογενειακά σπίτια που περιλαμβάνουν παραπάνω από ένα υπνοδωμάτιο, έχουν μεγαλύτερη έκταση και είναι δύσκολο να ζεσταθούν «συνολικά». Κλείνοντας τις πόρτες των δωματίων που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά μέσα στη μέρα, απομονώνοντάς τα κατά έναν τρόπο από το υπόλοιπό σπίτι, μικραίνει και ο χώρος που χρειάζεται να ζεστάνετε.

Ντυθείτε καλά

Capture

Μπορεί σε κάποιους να φανεί υπερβολική προτροπή αλλά οι περισσότεροι όταν βρίσκονται σπίτι, θεωρούν ότι είναι «καλά» ντυμένοι και την ίδια στιγμή περπατάνε ξυπόλητοι. Αν αναρωτιέστε γιατί κρυώνετε, παρατηρήστε τα ρούχα που φοράτε. Επιλέξτε μακρυμάνικες μπλούζες που καλύπτουν τους καρπούς και κάλτσες που φτάνουν πάνω από το αστράγαλο. Τα συγκεκριμένα σημεία του ανθρωπίνου σώματος είναι που «αισθάνονται» το κρύο πολύ πιο έντονα.

|

«Ντύστε» το σπίτι σας

Τοποθετώντας βαριές κουρτίνες στα παράθυρα, χοντρά χαλιά και ντύνοντας τις «κρύες» επιφάνειες του σπιτιού όπως οι ξύλινες καρέκλες με ένα μαξιλάρι, το σπίτι θα ζεστάνει και θα αποκτήσει και μία πιο «φιλόξενη» ατμόσφαιρα.

Ο ανεμιστήρας οροφής θα πάρει… ανάποδες

Αν διαθέτετε έναν καλό ανεμιστήρα οροφής για να δροσίζεστε τους «καυτούς» μήνες, πιθανότατα μαζί με αυτόν έχετε αγοράσει και έναν οικονομικό τρόπο για να ζεσταίνεστε το Χειμώνα. Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες έχουν τη λειτουργία αντίστροφης περιστροφής, όπου τα πτερύγια αλλάζουν φορά από αυτή του ρολογιού, κατεβάζουν το ζεστό αέρα προς τα κάτω και σε ελάχιστα λεπτά ζεσταίνουν το χώρο σας. Όλα αυτά εξοικονομώντας ένα 10% από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.