Πώς θα αποκτήσεις μεταπτυχιακό από τον καναπέ σου;

Χρειάζεσαι εξειδίκευση στο αντικείμενό σου για να πάρεις την προαγωγή που ονειρεύεσαι; Θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου στον τομέα σου αλλά δεν έχεις χρόνο; Έχεις βρει το ιδανικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλά δεν μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό;

Πώς θα αποκτήσεις μεταπτυχιακό από τον καναπέ σου;
4'

Της Κατερίνας Ηλιάκη

Είναι γεγονός πως οι υποχρεώσεις, ο περιορισμένος χρόνος και οι αποστάσεις δυσκολεύουν την κατάσταση για τους σύγχρονους επαγγελματίες...

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία έρχεται για ακόμα μια φορά να κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη. Online μαθήματα και μεταπτυχιακά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού θα σε βοηθήσουν να ανελιχθείς επαγγελματικά και να επιβιώσεις στον σύγχρονο ανταγωνιστικό στίβο της αγοράς εργασίας.

Οι αποστάσεις πλέον εκμηδενίζονται και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις ηλεκτρονικά στα καλύτερα πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείς να έχεις πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες από τον υπολογιστή σου και να ενισχύσεις τις σπουδές σου εύκολα και γρήγορα χωρίς καν να βγεις από το σπίτι σου.

Σήμερα, μέσω του e-learning η επικοινωνία μεταξύ μαθητή και δασκάλου αποκτά μία νέα διάσταση: Διαλέξεις, βίντεο, αξιολογήσεις και εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσα από την οθόνη του υπολογιστή. Παρόλα αυτά, η διδασκαλία δεν διαφέρει σημαντικά από την παραδοσιακή μέθοδο που γνωρίζουμε και ο φοιτητής δεν είναι μόνος σε αυτή τη διαδικασία. Οι καθηγητές ακολουθούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών, καθοδηγούν, εποπτεύουν, δίνουν συμβουλές και αξιολογούν τους μαθητές τους... από απόσταση. Με λίγα λόγια, επικοινωνούν και παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους ενδιαφερόμενους.

Με τη σειρά τους, οι φοιτητές προχωρούν ένα βήμα πέρα από την παραδοσιακή εκπαίδευση, καθώς καλούνται να χρησιμοποιήσουν ένα πλήθος εργαλείων, τα οποία θα τους βοηθήσουν να εξοικειωθούν ακόμη περισσότερο με τις νέες τεχνολογίες και να τα χρησιμοποιήσουν στη μετέπειτα πορεία τους.

Capture2

Έτσι, το e-learning γίνεται μία δημοφιλής μέθοδος διδασκαλίας την οποία προτιμούν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες που θέλουν να αποκτήσουν έναν μεταπτυχιακό τίτλο αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ανάμεσα στο πλήθος των προγραμμάτων που συναντήσαμε στην αναζήτηση μας online, ανακαλύψαμε το καλύτερο Master, τουλάχιστον όσο αφορά στον τομέα της Nαυτιλίας, έναν κλάδο που - παρά την κρίση - αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Το E-learning Master in Shipping του BCA, έχει διακριθεί ως το πρώτο παγκοσμίως στα Education Business Awards της εταιρείας Boussias Communication και είναι πιστοποιημένο από το πανεπιστήμιο του Plymouth. Είναι ένα πλήρως ενημερωμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρέχει τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις και προετοιμάζει κάθε φοιτητή, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου ναυτιλιακού κόσμου.

Είναι η ιδανική επιλογή αν δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα με τη φυσική σου παρουσία αλλά χρειάζεσαι επιμόρφωση στον συγκεκριμένο τομέα. Τα μαθήματα, πραγματοποιούνται μέσω μίας ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας που περιέχει 120 υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκά βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους. H δομή της διαμορφώνεται ανά μάθημα και ανά ενότητα, ώστε η περιήγηση να γίνεται πιο εύκολη ενώ κάθε φοιτητής έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Plymouth αλλά και σε e-books.

Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλήρης αυτονομία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε σπουδαστής μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα στους δικούς του χρόνους, να συμμετέχει σε forums και να επιλύνει τις απορίες του συζητώντας με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές του.

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα όποτε επιθυμεί σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό ακόμα και για όσους εργάζονται σε πλοία, καθώς μέσω της πλατφόρμας INFINITY δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε πληρώματα που βρίσκονται εν πλω.

Maritime Economics, Chartering, Shipping Law, Shipping Finance and Shipping Operations είναι μόνο μερικά από τα μαθήματα που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος και τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, οι φοιτητές δεν αποκτούν μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά αναλύουν περιπτωσιολογικές μελέτες και συζητούν πρακτικά θέματα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων ώστε μετά το τέλος του προγράμματος να είναι έτοιμοι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Μην ξεχνάς ότι η εποχή μας απαιτεί συνεχή επιμόρφωση για κάθε εργαζόμενο ανεξαιρέτως. Αν θέλεις να εξελιχθείς επαγγελματικά, επίλεξε ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών όπως αυτό του BCA, για να αποκτήσεις γρήγορα και εύκολα έναν μεταπτυχιακό τίτλο από το σπίτι σου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή