TRAVEL

Ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός της Ευρώπης!

Ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός της Ευρώπης!

Κόσμος πηγαινοέρχεται, φύλλα πέφτουν από τα κλαδιά και οι βιτρίνες που φιλοξενούν τις νέες τάσεις της σεζόν φωτίζονται με τα πιο δυνατά φώτα...

Φυσικά, μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, το πανέμορφο και φθινοπωρινό Λονδίνο!

Το Λονδίνο πρωταγωνιστεί σε πολλούς τομείς, όπως στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στη μουσική βιομηχανία, στο διεθνές εμπόριο, στη μόδα, στην εκπαίδευση και στις τέχνες. Έτσι, αποτελεί μαγνήτη για τους κορυφαίους αυτών των χώρων από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και των φιλόδοξων ταλαντούχων νέων με όρεξη για σκληρή δουλειά και στόχο να αναδειχθούν στον τομέα τους.

Στα διάσημα πολυκαταστήματα, που στο παρελθόν ψώνιζαν μανιωδώς Άραβες και σήμερα και Ρώσοι, Κινέζοι και επισκέπτες άλλων χωρών με πρόσφατη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, μερικά χρόνια πριν ψώνιζαν με αντίστοιχη μανία και πολλοί Έλληνες. Εκτός από τα πολυκαταστήματα πάντως, το Λονδίνο έχει και άπειρα πολύ μικρά μαγαζιά, όπου όσοι έχουν υπομονή και γνώση μπορούν να βρουν μοναδικά αντικείμενα και συμφέρουσες τιμές. Εννοείται, ότι στο Λονδίνο πωλούνται εμπορεύματα που φτάνουν από όλες τις άκρες του κόσμου.

Αξίζει να επισκεφτείτε:

Big Ben
Ο πύργος είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Λονδίνου. Το ρολόι στο εσωτερικό του πύργου ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο, όταν είχε εγκατασταθεί στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα.

The London Eye

To EDF Energy London Eye είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του ορίζοντα του Λονδίνου. Είναι η ψηλότερη ρόδα παρατήρησης στον κόσμο, με 32 κάψουλες που η καθεμία ζυγίζει 10 τόνους και μπορεί να κρατήσει μέχρι και 25 άτομα.

Madame Tussauds (Μαντάμ Τισό)

Στο μουσείο της Madame Tussauds, θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μερικές από τα πιο διάσημες προσωπικότητες στον κόσμο.

Buckingham Palace

Η επίσημη κατοικία της Βασίλισσας, μπορεί να μην είναι από τα πιο παραμυθένια παλάτια, αλλά παραμένει ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο και δικαιολογημένα.

Το Βρετανικό Μουσείο

Το παγκοσμίου φήμης Βρετανικό Μουσείο εκθέτει τα έργα του ανθρώπου από την προϊστορική έως τη σύγχρονη εποχή από όλο τον κόσμο.

Tate: Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης

Το αξιοθέατο αυτό είναι ένα μεγαλοπρεπές κτίριο στις όχθες του Τάμεση και αποτελεί το εθνικό μουσείο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Βρετανία

Χαθείτε στο Camden

Περάστε μια μέρα απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα ενός από τα πιο ζωντανά χωριά του Λονδίνου. Από διάφορες αγορές που θα βρείτε στο Camden, η Lock Market και η Stables Market είναι οι καλύτερες καθώς πουλάνε αριστοκρατικά έργα τέχνες, vintage έπιπλα και ρούχα, κοσμήματα και πολλά άλλα ακόμα.