ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μεταναστευτικό: «Ναι» από τη Σάμο στη δημιουργία νέας δομής - Αντιδρούν οι κάτοικοι

Μεταναστευτικό: «Ναι» από τη Σάμο στη δημιουργία νέας δομής - Αντιδρούν οι κάτοικοι
In Τime

Την αναστολή της κινητοποίησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην είσοδο του υπό κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού, μετά από 10 ημέρες και την έναρξη της συζήτησης για την κλειστή δομή, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει το νησί και τους κατοίκους του.

Επίσης, το σώμα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Γ. Στάντζο, να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της υπουργικής απόφασης της επίταξης των 216 στρεμμάτων που ανήκουν σε κατοίκους, την άμεση αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες με ταυτόχρονο κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ, με γραπτές εγγυήσεις και με χρονοδιάγραμμα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, αποφασίστηκε το ΚΥΤ στη περιοχή του Ζερβού να έχει χωρητικότητα 1300 ατόμων.

Κατά ψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στη συνέχεια, στο χώρο της κινητοποίησης στου Ζερβού, μετέβη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να ανακοινώσει στους κατοίκους ότι θα εκτελέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντίδραση των κατοίκων στο άκουσμα της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου ήταν έντονη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το μπλοκ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: samos24.gr