ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόκληση: 160.000 ευρώ για τον φωτισμό του νέου Δημαρχείου Ξάνθης!

Πρόκληση: 160.000 ευρώ για τον φωτισμό του νέου Δημαρχείου Ξάνθης!

Μόνο ως σκανδαλώδης πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόθεση και μόνο του δήμου Ξάνθης να δαπανήσει 160.000 ευρώ για τον έργο του “φωτισμού για την ανάδειξη του κτηρίου του νέου δημαρχείου” του δήμου Ξάνθης.

Πρόκειται για το κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και το οποίο έχει αγοράσει ο δήμος (αναμένεται η αποπληρωμή του δανείου για την απόκτησή του) προκειμένου να μεταστεγάσει εκεί τις υπηρεσίες του. Ωστόσο το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης για το 2013 συμπεριλαμβάνεται το ως άνω έργο προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, με 40.000 ευρώ ως απορρόφηση για το 2013 χωρίς να αιτιολογηθεί επαρκώς το που θα πάνε αυτά τα χρήματα.

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις για την τεράστια προϋπολογισθείσα δαπάνη από τη δημοσιογραφική ομάδα του ThrakiToday.com η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ανέφερε πως πρόκειται για προϋπολογισμό και όχι για κάποια σύμβαση την οποία έχει υπογράψει ο δήμος και πως το έργο δεν έχει ακόμη αναταθεί.

Ωστόσο, το κτήριο του νέου Δημαρχείου έχει εμφανείς μόνο της δύο μπροστινές τους πλευρές και ως εκ τούτου ο φωτισμός τους δεν μπορεί να προϋπολογίζεται με έναν τέτοιο υπέρογκο ποσό.