ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γιάννενα: Επεκτείνεται η ελεγχόμενη στάθμευση λόγω πεζοδρόμησης

Γιάννενα: Επεκτείνεται η ελεγχόμενη στάθμευση λόγω πεζοδρόμησης

Αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα για την πόλη των Ιωαννίνων, με την κατασκευή των πεζόδρομων που θα αποτελούν μια πραγματικότητα τους επόμενους μήνες, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη αντιμετώπισης και των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Η μείωση των θέσεων στάθμευσης και η αδυναμία προσέγγισης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις που εξετάζονται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης κυκλοφοριακής μελέτης από τα στελέχη της Δημοτικής αρχής, τις υπηρεσίες και τους μελετητές.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει ότι στην οδό Αβέρωφ και στις παρκίδες που υπάρχουν απαγορεύεται η πολύωρη στάθμευση αλλά επιτρέπεται η στάθμευση μόνο για επιβίβαση- αποβίβαση, για εκφόρτωση και για χρηματαποστολές.

Στο Κάστρο απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων πλην αυτών των μόνιμων κατοίκων που φέρουν το ειδικό σήμα που έχει εκδοθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου. Τα ειδικά σήματα τόσο για τους κατοίκους του Κάστρου όσο και για τους μόνιμους κατοίκους οδών όπου ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα ανανεωθούν εντός του Ιανουαρίου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης απαγορεύεται η στάθμευση, πλην των υπηρεσιακών οχημάτων.

«Η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να σέβονται τους πεζόδρομους της πόλης. Η είσοδος και η κίνηση οχημάτων στους πεζοδρόμους απαγορεύεται και στο εξής θα ελέγχεται αυστηρά καθώς σε αρκετά σημεία διαπιστώνονται μεγάλες φθορές που έχουν προκληθεί από οχήματα αλλά και μοτοσικλέτες. Η Δημοτική Αρχή ζητά και τη συνεργασία της τροχαίας ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα και να αντιμετωπιστούν κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης και των πάρκινγκ θα απασχολήσει και στην συνέχεια την δημοτική αρχή, παράλληλα με την εξέλιξη των έργων πεζοδρόμησης, ενώ θα υπάρξουν και συζητήσεις με την εταιρία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ στην Κεντρική Πλατεία, αν και όπως σημείωσε ο κ. Μασσαλάς, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική.

«Περιφερειακά πάρκινγκ σίγουρα χρειάζονται. Όπως για παράδειγμα λειτουργεί αυτό στα Σφαγεία θα χρειαζόταν και ένα στην άλλη πλευρά, στην οδό Παπανδρέου», ανέφερε.

Πηγη Ελευθερία