ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Χίλια άτομα κάθε μήνα στα δημοτικά ιατρεία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Χίλια άτομα κάθε μήνα στα δημοτικά ιατρεία

Περίπου 1000 άτομα εξυπηρετούνται από τις ειδικότητες των εθελοντών ιατρών και επιστημόνων υγείας κάθε μήνα στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα 400 άτομα το μήνα εξυπηρετούνται από το δυναμικό του ιατρείου (νοσηλεύτρια – λειτουργός δημόσιας υγείας) το οποίο παρέχει συμβουλευτική ατόμου και οικογένειας χρόνια πασχόντων, αγωγή και προαγωγή της υγείας όλων των ηλικιακών κατηγοριών σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.

Μέσω των δημοτικών ιατρείων παρέχεται σωστή πληροφόρηση για τον χάρτη υγείας και καθημερινές νοσηλευτικές παρεμβάσεις (αρτηριακή πίεση, ενεσοθεραπείες, ελάσσονα τραύματα κλπ). Επιπλέον 450 άτομα μηνιαίως εξυπηρετούνται από τους εθελοντές γιατρούς και επιστήμονες υγείας των ιατρείων ενώ κάθε Δευτέρα εξυπηρετεί τους δημότες ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ που θεωρεί εξετάσεις και συνταγές που υπερβαίνουν το όριο που υπάρχει στις συνταγογραφήσεις

Πιο συγκεκριμένα στο διάστημα που προηγήθηκε 160 άτομα επισκέφτηκαν οφθαλμίατρο, 40 άτομα παθολόγο, 30 άτομα ογκολόγο, 25 άτομα ψυχολόγο (πριν απουσιάσει λόγω τοκετού και η ψυχοθεραπεύτρια τα άτομα έφταναν σε σύνολο τα 60), 25 άτομα ρεφλεξολόγο, 20 άτομα διατροφολόγο, 18 παιδιά παιδίατρο (εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και τον ΙΣΑ), 15 άτομα κυτταρολόγο, 13 άτομα καρδιολόγο, 12 αγγειολόγο, 10 οδοντίατρο και 5 γυναικολόγο.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι ένας από τους δεκαπέντε δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός του ΚΕΠ – Υγείας. Ήδη υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και σύντομα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την υλοποίησή τους.

Ροή Ειδήσεων