ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών για εκδρομές τα Γιάννινα

Στην κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών για εκδρομές τα Γιάννινα

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους κορυφαίους προορισμούς των μαθητικών εκδρομών στην επικράτεια, όμως φαίνεται ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις.

Και ο Μάρτιος, αλλά και ο Απρίλιος μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται από υψηλούς δείκτες επισκεψιμότητας, με σχολεία κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα, ακόμη και από τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, να πραγματοποιούν εκδρομές στην περιοχή.

Το γεγονός αυτό αντιμετωπίζεται θετικά από τον επιχειρηματικό κόσμο που σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία εισπράττει σημαντικά έσοδα, παίρνοντας μία μεγάλη οικονομική ανάσα. Βέβαια η επιλογή των μαθητών να περάσουν τις τριήμερες μέχρι και πενθήμερες εκδρομές τους στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα δεν οφείλεται αποκλειστικά σε δική τους απόφαση, αλλά προηγήθηκε μία σημαντική προεργασία τα δύο τελευταία χρόνια. Σε αυτήν στάθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κ. Βλάχος μνημονεύοντας την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Π. Κολόκα, όπως επίσης και με τον Δήμο Ιωαννιτών.

«Έγινε μία στοχευμένη δουλειά που αποδίδει καρπούς. Ευελπιστούμε η κίνηση αυτή να συναντήσει την καλή συμπεριφορά όλων των εμπλεκόμενων, καθώς είναι πολλοί οι κλάδοι που ωφελούνται από την αύξηση της τουριστικής κίνησης και ο αριθμός των σχολικών εκδρομών που πραγματοποιούνται στα Γιάννινα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο», σημείωσε ο κ. Βλάχος.

Από την άλλη και σε γενικότερο επίπεδο παρατηρείται προφανώς λόγω της κρίσης και μία έντονη στροφή και πάλι στο εσωτερικό της χώρας, αφού τα προηγούμενα χρόνια ένας μεγάλος αριθμός σχολικών εκδρομών πραγματοποιούνταν σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ