ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίπολη: Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ανέγερση δύο νηπιαγωγείων

Τρίπολη: Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ανέγερση δύο νηπιαγωγείων

Δύο νέα ολοήμερα νηπιαγωγεία θα κατασκευαστούν στην Τρίπολη, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συνολικό προϋπολογισμό 2.320.000 ευρώ, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην ανέγερση του 4ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ, που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου Τρίπολης, εμβαδού 852.35 τμ. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει κατασκευαστεί ισόγειο κτίριο εμβαδού 471,81 τμ, με τρεις αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ, με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρο υγιεινής.

Επίσης, θα ανεγερθεί το 10ο νηπιαγωγείο Τρίπολης, που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει κατασκευαστεί ισόγειο κτίριο με τμήμα υπογείου, εμβαδού 2.091,09 τμ, με τρεις αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία γραφείο νηπιαγωγών καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Επίσης, στο τμήμα υπογείου θα βρίσκονται το λεβητοστάσιο- μηχανοστάσιο, δεξαμενή νερού και αποθηκευτικοί χώροι. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, υπόστεγο και ελεύθερους χώρους για τους μαθητές. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ, με μελέτη προσβασιμότητας και ειδικό χώρο υγιεινής.