ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Ρόδος έδρα πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού;

Η Ρόδος έδρα πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού;

Μέσα από διαρροές που προέρχονται από διάφορες πλευρές, διακινούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σχεδόν έχει δρομολογηθεί η ίδρυση πανεπιστημιακής Σχολής τουρισμού στη Ρόδο.

Ωστόσο οι εν λόγω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονταν από καμιά πηγή, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο – εκτός και αν τέτοιες σκέψεις βρίσκονται ακόμα στα σπάργανα και περιορίζονται σε συζητήσεις που γίνονται, μεταξύ ολίγων, στο Υπουργείο Παιδείας.

Κάποια κινητικότητα λέγεται ότι υπάρχει από την πλευρά του πρώην βουλευτή Γιάννη Παππά, αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ακόμα και από τον ίδιο. Εκτός κι’ αν οι διαρροές γίνονται από τον ίδιο και επιφυλάσσει τις πιθανές επίσημες ανακοινώσεις ως έκπληξη για όλους τους άλλους.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, ο Γιάννης Παππάς βρίσκεται για το θέμα αυτό σε επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει που θα γίνει η δεύτερη πανεπιστημιακή Τουριστική Σχολή – η μία έχει ήδη αποφασισθεί ότι θα έχει έδρα τον Πειραιά.

Φυσικά, λόγος πέφτει και στην Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού οι Τουριστικές Σχολές, ανήκουν μέχρι τώρα στην αρμοδιότητα του Υπουργείου της.

Πάντως, μακάρι να έχουν βάση οι διαρροές για την ίδρυση πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού στη Ρόδο και ότι δεν πρόκειται για πυρετέχνημα.

ΠΗΓΗ Rodosalarm.gr