ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χανίων: Δημοτικός λαχανόκηπος στα σκαριά

Δήμος Χανίων:  Δημοτικός λαχανόκηπος στα σκαριά

Δημοτικό λαχανόκηπο οργανώνει για πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ο δήμος Χανίων.

Ο λαχανόκηπος βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Σούδας και περιλαμβάνει προς καλλιέργεια 100 αγροτεμάχια των 50 τετραγωνικών μέτρων το κάθε ένα και θα είναι αρδευόμενος με έτοιμο προετοιμασμένο έδαφος (οργωμένο και φρεζαρισμένο). Θα διατεθεί δωρεάν κατά προτεραιότητα σε απόρους, άνεργους νέους, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών με σκοπό την σίτισή τους για έναν χρόνο.

Ο δήμος θα διαθέσει στους 100 ωφελούμενους της δράσης τον απαραίτητο εξοπλισμό και εργαλεία για την καλλιέργεια του κάθε αγροτεμαχίου, ενώ από την πλευρά τους οι ωφελούμενοι θα πρέπει να παρέχουν το 10% της ετήσιας παραγωγής τους στο δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών.

Ο δημοτικός λαχανόκηπος, στον οποίο σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά από εργασίες όπως κατασκευή περιμετρικής περίφραξης, διαδρομών, αποθήκης, αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας που ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.