ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ: Εξαιρούνται οι πλημμυροπαθείς δήμοι από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

ΚΕΔΕ: Εξαιρούνται οι πλημμυροπαθείς δήμοι από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Να εξαιρεθούν έξι πλημμυροπαθείς δήμοι της χώρας, που έχουν κριθεί ότι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι επλήγησαν οι δομές τους, από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τους Δήμους Οιχαλίας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Διδυμοτείχου, Εμμανουήλ Παππά, Νέας Ζίχνης και Αρταίων, που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από πλημμύρες. Από την ΚΕΔΕ τονίστηκε πως οι παραπάνω Δήμοι θα είναι επιτακτική ανάγκη να κηρυχτούν πλημμυρόπληκτοι και να τύχουν έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου άμεσα να βελτιώσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις υποδομές τους.

Αποχώρησε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο επικεφαλής και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι έγινε «πραξικοπηματική ψηφοφορία» για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων «χωρίς την έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας».

Το μέλος δ.σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Μπίρμπας κάλεσε «τους συναδέλφους να αποχωρήσουν για να μη νομιμοποιήσουν τις τελικές διαδικασίες του εκφυλισμού».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες μετατράπηκαν σε «επικοινωνιακή φιέστα πολλαπλών στοχεύσεων με στόχο την πολιτική επιλογή συντήρησης κλίματος ρήξης με την κυβέρνηση».

«Επειδή κάποιοι μίλησαν για πραξικόπημα, το συνέδριο βρίσκεται σε απαρτία και ξεκινά όταν είναι περισσότεροι παρόντες από τους απόντες», απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Σχετικές ειδήσεις