ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε σήμερα (25/5/2015) η διαγωνιστική διαδικασία, για την αποκατάσταση των εβδομήντα έξι Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος.

Ειδικότερα, με συντριπτική πλειοψηφία (8-1), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού στην εταιρεία «ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ», που είχε υποβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, 46,11% επί του προϋπολογισμού του έργου που φτάνει τα 23,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανακήρυξη του αναδόχου, θα ακολουθήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, αφού πρώτα όμως γίνει προσυμβατικός έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «η εικόνα της Πελοποννήσου αλλάζει με την αποκατάσταση των χωματερών και σε συνδυασμό με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων».

Η κ. Νικολάκου ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες και το αμέσως προσεχές διάστημα, πιθανότατα σε ένα περίπου μήνα, να είναι όλα έτοιμα, ώστε να δημοπρατηθεί η αποκατάσταση και των υπολοίπων τεσσάρων ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, «προκειμένου να μπει τέλος στην εποχή των χωματερών για την Πελοπόννησο».

Σχετικές ειδήσεις