ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύσκεψη για τις χωματερές της Πελοποννήσου τη Δευτέρα στην Αθήνα

Σύσκεψη για τις χωματερές της Πελοποννήσου τη Δευτέρα στην Αθήνα

Σύσκεψη για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει συγκαλέσει για την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στόχος της σύσκεψης είναι να κλείσουν οι ενεργοί και να αποκατασταθούν συνολικά οι ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων της Πελοποννήσου, καθώς και πολλών υπουργείων.
Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δημοπρατήσει την αποκατάσταση των 76 από τους 80 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, και μέσα στο μήνα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα, Νικολάκου, θα φτάσει στην Περιφέρεια το Πρακτικό του διαγωνισμού, ώστε η Οικονομική Επιτροπή να ολοκληρώσει την διαδικασία, ανακηρύσσοντας τον οριστικό ανάδοχο του έργου, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Πάντως, για να ξεκινήσει η αποκατάσταση κάποιων από τους ΧΑΔΑ, θα χρειαστεί πρώτα οι Δήμοι να πάψουν να πηγαίνουν τα σκουπίδια τους σε ΧΑΔΑ, και να βρουν ή να δημιουργήσουν, νόμιμο προσωρινό χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Σχετικές ειδήσεις