ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πατούλης: Είμαστε αδιάσπαστο τμήμα του ευρώ και της Ευρώπης

Πατούλης: Είμαστε αδιάσπαστο τμήμα του ευρώ και της Ευρώπης

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Η Κυβέρνηση έχει νωπή και σαφή λαϊκή εντολή να καταργήσει το Μνημόνιο χωρίς να βγάλει τη χώρα έξω από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό, οι μέρες αυτές απαιτούν πολιτική τόλμη και ευθύνη και όχι δειλία και μετάθεση των νομοθετικών ευθυνών στο λαό.

Σήμερα, όσοι παίζουν με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, θα πρέπει να αναλογιστούν τις προσωπικές ιστορικές τους ευθύνες και να λάβουν τις κατευθυντήριες αποφάσεις που αντιστοιχούν στο ρόλο τους. Έχουν, όχι μόνο την εντολή, αλλά και τη γνώση και εμπειρία από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, για να προχωρήσουν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο εγγύτερος στο πολίτη θεσμός, δεν θα επιτρέψει, για άλλη μια φορά, η νομοθετική και εκτελεστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων να διακινδυνεύσει την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και στην Ευρώπη και τις επόμενες ημέρες, θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και της κατοχύρωσης του μέλλοντος του Ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων