ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το «καυτό» θέμα φιλοξενίας προσφύγων στο επίκεντρο της συνάντησης Καμίνη-Μουζάλα

Το «καυτό» θέμα φιλοξενίας προσφύγων στο επίκεντρο της συνάντησης Καμίνη-Μουζάλα

«Συμφωνήσαμε με τον κ. υπουργό σε μια πολύ απλή αλλά σημαντική αλήθεια, ότι δεν μπορείς στην ουσία να έχεις μια σωστή πολιτική μακροπρόθεσμη για το προσφυγικό εάν δεν έχεις εξασφαλίσει και τη συνεργασία και τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης,μετά την συνάντησή του με τοναναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξετάσθηκε η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την υπηρεσιακή κυβέρνηση για τους όρους λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκε η αναζήτηση και άλλων χώρων για τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, προκειμένου να διασφαλιστεί ο προσωρινός χαρακτήρας του κέντρου στον Ελαιώνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε στον υπουργό ότι το πρόβλημα έχει αρχίσει να επεκτείνεται στις πλατείες, με τους μετανάστες και πρόσφυγες να στήνουν σκηνές όχι μόνο στην πλατεία Βικτωρίας, αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου και επανέλαβε τον προσωρινό χαρακτήρα της φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

«Ενημέρωσα τον υπουργό για το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην Αθήνα, για τα προβλήματα της πόλης, για τον προσωρινό χαρακτήρα της παραχώρησης του Ελαιώνα. Ο δήμος Αθηναίων προέβη σε αυτή την κίνηση δίνοντας το παράδειγμα πώς θα πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι, όλες οι τοπικές κοινωνίες να μοιραστούν αυτή την ευθύνη, ακριβώς όπως ζητάμε και από τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν την ευθύνη μαζί με τη χώρα μας» επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Ο Ελαιώνας είναι μια λαμπρή απόδειξη του τι μπορεί να γίνει με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης» παρατήρησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και συμπλήρωσε: «Διαβεβαίωσα το δήμαρχο ότι μέλημά μας θα είναι να τον βοηθήσουμε, ώστε να απαλύνουμε τα προβλήματα των προσφύγων χωρίς να επιβαρύνουμε τα προβλήματα της πόλης. Αυτό σημαίνει αναζήτηση άλλων χώρων, σημαίνει και αύξηση των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με το προσφυγικό» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σχετικές ειδήσεις