ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νωρίτερα φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Τα Χριστούγεννα θα έρθουν πιο νωρίς φέτος στη Θεσσαλονίκη, μετά τις περσινές αντιδράσεις και τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου για έλλειψη γιορτινής ατμόσφαιρας στην πόλη, καθώς σχεδιάζονται εορταστικές εκδηλώσεις που θα αρχίζουν τέλη Νοέμβρη και θα διαρκέσουν περισσότερες από 40 ημέρες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και μετά από διαβούλευση με τους φορείς της πόλης έκανε δεκτό το αίτημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με το οποίο προτίθεται να αναλάβει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

«Θέλαμε από νωρίς να έχουμε οργανωμένα τα Χριστούγεννα και θεωρούμε πως αργήσαμε κιόλας να ξεκινήσουμε», δήλωσε το πρωί στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM" και στην εκπομπή "ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9" με την Αναστασία Καρυπίδου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

«Φέτος σχεδιάζουμε δράσεις με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, θα έχουμε εκδηλώσεις για τα παιδιά και στόχος είναι να τονώσουμε την αγορά, γιατί είναι δύσκολη περίοδος για όλους μας. Επομένως χρειάζεται μια νότα χαράς στην πόλη και θα έχουμε στολισμό σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Το πλάνο είναι να γίνουν αρκετές δράσεις μέσα στην πόλη», ανέφερε ο κ. Λεκάκης.

Από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Ιανουαρίου 2016 η Πλατεία Αριστοτέλους, όλος ο άξονας από τη Μητροπόλεως έως την Εγνατία και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους δράσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, ενώ θα στηθούν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στο χώρο της Αριστοτέλους θα στολιστεί επίσης το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης, θα στηθεί παγοδρόμιο και καρουζέλ, αλλά και το σπίτι του Αϊ-Βασίλη.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν αίτημα όλων των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και των κατοίκων, που επιθυμούν μια εορταστική ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το θέμα της παραχώρησης του άξονα της Πλατείας Αριστοτέλους και του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου έχει ήδη προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού, περίπου 200.000 ευρώ, για τον εορταστικό διάκοσμο. Τα λαμπιόνια θα ανανεωθούν σε κόμβους, πλατείες και οδούς, μετά την απόσυρση των παλιών λόγω φθοράς. Οι νέες κατασκευές θα είναι ελαφρές, χαμηλής κατανάλωσης σε αντίθεση με τις παλαιότερες που ήταν εξαιρετικά ενεργοβόρες.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει από κρεμαστές μπάλες για το Δημαρχείο, μέχρι τεχνητά δέντρα ύψους 9 μέτρων τα οποία θα στηθούν τόσο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όσο και στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή και στα σημεία της Αριστοτέλους που ενώνονται με Εγνατία και Μητροπόλεως. Επιπλέον, αναμένονται φωτεινές ομπρέλες, τρισδιάστατα πακέτα δώρων και πολύχρωμες μπάλες.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχουν ακόμη γιρλάντες, κατασκευές με αστέρια θα στολίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι κορμοί των πελώριων δέντρων που βρίσκονται στο Βασιλικό Θέατρο προβλέπεται να διακοσμηθούν με φωτάκια led.