ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κεντρική Ένωση Δήμων: Ζεσταίνει τις μηχανές των κινητοποιήσεων

Κεντρική Ένωση Δήμων: Ζεσταίνει τις μηχανές των κινητοποιήσεων

Με την έλλειψη πόρων να έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη θηλιά και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ να βρίσκονται στον αέρα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προχωρεί σε έκτακτη γενική συνέλευση και σκέψεις που παραπέμπτουν σε κινητοποιήσεις.

Μπορεί η επικοινωνία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή να εξελίσσεται πολύ θετικά, όπως άλλωστε και οι υποσχέσεις πως μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη θα εκταμιευθούν 400 εκατ. ευρώ (από τα 700 οφείλονται στην αυτοδιοίκηση), αυτό φαίνεται, όμως, πως δεν αρκεί.

Η ΚΕΔΕ προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη (01/12/2015) και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στην περίπτωση που το υπουργείο Εσωτερικών δεν αποδώσει τα οφειλόμενα.

«Με το υπουργείο έχουμε συχνές επικοινωνίες και επαφές. Καλές προθέσεις έχουμε δει και το έχουμε πει δημόσια, όμως θα πρέπει να φύγουμε από τις προθέσεις και να πάμε στις πράξεις. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, όμως πέρα των συζητήσεων θα πρέπει να δούμε τις πράξεις εκείνες που θα αποδώσουν στην Αυτοδιοίκηση, αυτά που έχει εισπράξει το κράτος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε τους δημάρχους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, πως εάν δεν αποδοθούν τα οφειλόμενα τότε η μόνη λύση είναι οι κινητοποιήσεις.

Ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πως: «Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε τον κόσμο, έχουμε τις λειτουργίες των Δήμων, έχουμε τις ευπαθείς ομάδες, έχουμε απέναντι μας τα προβλήματα της κοινωνίας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα γι αυτούς τους ανθρώπους».

Και με το ΕΣΠΑ υπάρχει πρόβλημα

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που έγινε στη Θεσσαλονίκη, τα έργα του ΕΣΠΑ βρίσκονται «στον αέρα» μετά και την αρνητική απάντηση για παράταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους. Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνάντηση που θα υπάρχει μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Παρακολούθησης των Εργων 2014-2020 με σκοπό να εξεταστεί η περίπτωση κάποια έργα να μπουν σε «πρόγραμμα γέφυρας» και να καταφέρουν να τελειώσουν.

Σχετικές ειδήσεις