ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινή συνεδρίαση ΕΔΣΝΑ-ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα ζητά ο Γ. Πατούλης

Κοινή συνεδρίαση ΕΔΣΝΑ-ΠΕΔΑ για τα απορρίμματα ζητά ο Γ. Πατούλης

Πληθαίνουν οι καταγγελίες Δημάρχων Αττικής και μελών του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που στοιχειοθετούν τον ισχυρισμό του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ότι «στην "καρδιά" του καλοκαιριού και εν κρυπτώ, εκχωρήθηκαν αρμοδιότητες για τη διαχείριση απορριμμάτων από τον ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής».

Στις έντονες διαμαρτυρίες της ΚΕΔΕ, αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ έρχεται να προστεθεί η επιστολή του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και μέλους του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ, Δ. Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Ν. Σαράντη, και κοινοποίησε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση ανάθεσης των μελετών τριών έργων από τον ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής εισήχθη αιφνιδίως στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

Παράλληλα, διερωτάται για τη νομιμότητα αυτής της απόφασης με δεδομένο ότι, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής δηλαδή πλειοψηφία 4 Συμβούλων (επί συνολικού αριθμού 7 μελών). Μάλιστα υπογραμμίζει πως, «ένα μέλος ο κος Δημήτρης Μπουραϊμης γνώστης του θέματος μειοψήφησε και το τακτικό μέλος και Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς δεν παρέστη στην συνεδρίαση που έχει βαρύνουσα γνώμη αφού ο Δήμος του είναι αποδέκτης των απορριμμάτων».

Επιπρόσθετα, ο κ. Χατζηδάκης στην επιστολή επισημαίνει πως, «δεν υπάρχουν προμελέτες για τα συγκεκριμένα έργα, ούτως ώστε να υπάρχει εκτίμηση κόστους των έργων, και έτσι, να μπορέσει να γίνει σοβαρή συζήτηση, στα πλαίσια της συνεργασίας και της συνεννόησης των Δήμων και της Περιφέρειας» και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Για να μην καταλήξουμε σε αδιέξοδο σε παρακαλώ να προκαλέσεις κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔΑ με το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ για πλατύτερη ενημέρωση και έκδοση κοινής Απόφασης για το συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πρέπον προσωπικές σας απόψεις να λαμβάνουν χαρακτήρα αποφάσεων ΠΕΔΑ όταν αυτές δεν έχουν ληφθεί από το Δ.Σ και να δημιουργούν αντιπαραθέσεις – αντιδικίες με την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο της που εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της».

Σχετικές ειδήσεις