ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναδίπλωση της κυβέρνησης στην «κόντρα» της με τους Δημάρχους

Αναδίπλωση της κυβέρνησης στην «κόντρα» της με τους Δημάρχους
Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας διαβεβαιώνει τώρα ότι δεν θα νομοθετηθεί θέσπιση θέσεων διοικητικών και αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους ΟΤΑ.

Μετά τη σφοδρή αντίδραση της ΚΕΔΕ για την προσπάθεια κατάργησης του θεσμού του Δημάρχου από την κυβέρνηση, σήμερα (27/09) ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μπαλάφας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία διάθεση ούτε κανένα λόγο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους.

Όπως είπε, η σχετική ρύθμιση που είχε προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση και των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ), είχε τον χαρακτήρα πρότασης και όχι απόφασης. Τη σχετική δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό Γ. Μπαλάφα, τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει νομοθετικά η σχετική πρόταση για Διοικητικούς Γραμματείς.

Σχετικές ειδήσεις