Νέα στοιχεία για τον καιρό των Χριστουγέννων! Η εκτίμηση του Τάσου Αρνιακού (video)

Καιρός Χριστούγεννα: Εντεκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα και…

Εφημερίδες: Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (14/12/2018)

Αυτά είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στις…

Κομήτης θα περάσει «ξυστά» από τη Γη το Σαββατοκύριακο - Πότε θα είναι ορατός από την Ελλάδα

Ένας κομήτης θα περάσει σχετικά κοντά από τη…

Παππάς: Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον Μανώλη Πετσίτη

Μανώλης Πετσίτης:  Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος…

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο μακελάρης του Στρασβούργου πεσμένος στο πεζοδρόμιο από τα αστυνομικά πυρά

Μετά από ανθρωποκυνηγητό δύο ημερών, η γαλλική…

Δήμοι Καλαμπάκας και Μετσόβου: Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους

Δήμοι Καλαμπάκας και Μετσόβου: Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους

Τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχει καταθέσει ο δήμος Καλαμπάκας κατά του δήμου Μετσόβου για την υλοτόμηση διαφιλονικούμενης δημόσιας δασικής έκτασης 1000 στρεμμάτων αναμένεται να εκδικαστούν στις 21 Οκτωβρίου.

Με πρόσφατη υπογραφή του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η συγκεκριμένη έκταση, η οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους του Μαλακασίου είχε οριστεί στα διοικητικά όρια της Κοινότητα από το 1935, παραχωρήθηκε στον δήμο Μετσόβου και συγκεκριμένα στην πρώην Κοινότητα Ανηλίου.

Προηγήθηκε το 1998 η απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων, το οποίο αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη του δάσους την πρώην κοινότητα Ανηλίου. Μέχρι πρότινος, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε εφαρμοστεί, καθώς με την τοπογραφική αποτύπωση η έκταση φαίνεται να ανήκει στην Κοινότητα Μαλακασίου. Σχετική γνωμοδότηση έδωσε επίσης το Δασαρχείο της Καλαμπάκας. Ωστόσο, με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και του Γενικού της Ηπείρου η δημόσια δασική έκταση αποδόθηκε στο Ανήλιο.

Στην παρούσα φάση την έκταση αξιοποιούν κυρίως προς υλοτόμηση οι κάτοικοι του Ανηλίου. Εντούτοις, η παλαιά απόφαση του Εφετείου έχει προσβληθεί από το δήμο Καλαμπάκας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2017, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Οι κάτοικοι του Μαλακασίου είναι αναστατωμένοι και φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την έκταση. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πάντως στις 21 Οκτωβρίου ενδεχομένως δώσει μία προσωρινή έστω λύση στην υπόθεση, η οποία δεν είναι η μόνη σχετική υπόθεση με διαφιλονικούμενο δάσος στην ελληνική περιφέρεια.