Δήμοι: Οι εργατικές συνεισφορές που θα δώσουν από 1η Ιανουαρίου 2017

Newsroom Newsroom

Δήμοι: Οι εργατικές συνεισφορές που θα δώσουν από 1η Ιανουαρίου 2017

Η απόδοση εργοδοτικών εισφορών από τους Δήμους για τους υπαλλήλους τους που υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου, βάσει μια σειράς διατάξεων του νόμου 4387/2016, καθίσταται πλέον υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 5, από την 1η Ιανουαρίου 2017, «το συνολικό ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ασφαλισµένου και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των συντάξιµων µηνιαίων αποδοχών» των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και κατανέµεται κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισµένου και κατά 13,33% σε βάρος του Δηµοσίου. Η διάταξη δεν έχει εφαρµογή για το προσωπικό των ΟΤΑ που απασχολείται σε στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σύμφωνα το ίδιο άρθρο (δεύτερη παράγραφος) τυχόν υψηλότερα ή χαµηλότερα των οριζοµένων ποσοστών ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου Σύνταξης ασφαλισµένου και εργοδότη που προβλέπονταν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος «αναπροσαρµόζονται ετησίως ισόποσα και σταδιακά από 1.1.2017 και εφεξής, ούτως ώστε από 1.1.2020 να διαµορφωθούν στο αντίστοιχο ποσοστό που ορίζεται στην ανωτέρω παράγραφο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved