ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έκτη Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων: Το σχέδιο που προωθείται

Έκτη Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων: Το σχέδιο που προωθείται

Τη συνεργασία και την ενότητα μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών και των λαών με όρους ισοτιμίας, ειλικρίνειας αλλά και με βασικό πρωταγωνιστή την Τοπική Αυτοδιοίκηση έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών-μελών της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 6ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως, σε αυτή την περίοδο που το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα περνάει κρίση, πρέπει να ξεπεραστούν προκαταλήψεις και ιδεοληψίες που οδηγούν σε αδιέξοδα και να διαμορφωθεί ένα κοινό Ευρωπαϊκό μέτωπο, με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες. «Σε έναν κόσμο ανοικτό όπως αυτός που ζούμε, όπου όλα κινούνται, όπου ισχύει ο νόμος των μεγάλων μεγεθών, ο μόνος τρόπος για να παίξουμε ρόλο και να μην μείνουμε στο περιθώριο των παγκόσμιων εξελίξεων, είναι να μείνουμε ενωμένοι» υπογράμμισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε ως Αυτοδιοίκηση να πρωταγωνιστήσουμε. Κι αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας πρέπει να στείλουμε και στις κεντρικές κυβερνήσεις. Το μήνυμα ότι οι Δήμοι όλης της Ευρώπης ενώνουν τις δυνάμεις τους, μαζί με τις τοπικές μας κοινωνίες, για να οικοδομήσουμε σε νέες, στέρεες βάσεις, το κοινό μας μέλλον».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως, με αφορμή τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, «όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να συναποφασίσουν ποια πορεία θέλουμε να ακολουθήσει η Ευρώπη για τους πολίτες της, τις γειτονικές της χώρες, το μέλλον του πλανήτη» και υπογράμμισε πως, πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν πως το ευρωπαϊκό όραμα δεν θα καταρρεύσει.

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως, το μέλλον των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, της Γερμανίας, της Ελλάδος, επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος και κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία «να μιλήσουμε για την ανοικτή Ευρώπη, την κοινωνική συνοχή, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, την προστασία της ειρήνης την ικανότητά μας να εξασφαλίζουμε την οικονομική ισορροπία μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δυνατότητά μας να προσφέρουμε στους νέους της ηπείρου μας θέσεις εργασίας σε μια ευρωπαϊκή οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα μεγεθύνεται».

Χαιρετισμούς απεύθυναν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας P. Schoof.

Μήνυμα του Αντιπροέδρου της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων R. Kehle, μετέφερε ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότιο Γερμανία F. Edelmann, όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

Σχετικές ειδήσεις