ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Βόλου: Προτείνει δημοτικό κτίριο για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων

Δήμος Βόλου: Προτείνει δημοτικό κτίριο για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων

Να λειτουργήσει σε δημοτικό κτίριο η δομή εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε. προτείνει με επιστολή της προς τον προϊστάμενο Α’θμιας Εκπαίδευσης, Γ. Πολύζο, η δημοτική αρχή Βόλου.

Κι αυτό σε περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει δημοτικό σχολείο για να υποδεχθεί τα παιδιά αυτά.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται:

«Η Δημοτική Αρχή του Βόλου παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία το θέμα που ανέκυψε με την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη μας, ένα ζήτημα που φρονούμε ότι πρέπει να τύχει εξαιρετικά προσεκτικών χειρισμών, προκειμένου να μην υπάρξουν κοινωνικές αναταράξεις.

Εκ προοιμίου σας ενημερώνουμε ότι κάθε προσπάθεια για τη μόρφωση και τη γενικότερη κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών μας βρίσκει αρωγούς, αφού ανταποκρίνεται σε θεμελιώδεις ανθρωπιστικές και πολιτισμικές αρχές και αξίες που αυτή η κοινωνία του Βόλου, επί δεκαετίες ανέδειξε και υπηρετεί.

Συμβάλλοντας, λοιπόν, όπως σε κάθε περίπτωση πρακτικά και αποτελεσματικά, θέλοντας να δώσουμε μια ουσιώδη λύση στο πρόβλημα, που φαίνεται να δημιουργείται, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τον αναγκαίο χώρο, σε δική μας, δημοτική, δομή, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί η αναγκαία διαδικασία.

Εν αναμονή της απάντησής σας».