ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ροδόπη: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης

Ροδόπη: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης

Ανέλαβε, σήμερα επίσημα τα νέα του καθήκοντα ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Ο νέος αντιπεριφερειάρχης γεννήθηκε το 1979 στην Κομοτηνή και είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του πανεπιστημίου του Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο κ. Τσαλικίδης αμέσως μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, αναφέρθηκε στους στόχους της θητείας του και περιέγραψε τις σημαντικότερες προτεραιότητές του, δίνοντας έμφαση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και στους τομείς της χωροταξίας, των υποδομών, του τουρισμού και της ενέργειας.

«Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της θέσης μας προς το Αιγαίο. Να αποτελέσουν προτεραιότητες μας η παραλιακή σύνδεση των τριών νομών της Θράκης, με την κατασκευή του δρόμου Μαρώνειας – Μάκρης, η αξιοποίηση του φράγματος της ΔΕΗ ως εκπαιδευτικός- τουριστικός προορισμός, όπου θα μπορούν να γίνονται και αθλητικές δραστηριότητες, ο εκκλησιαστικός και κυνηγετικός τουρισμός, καθώς και ο εξειδικευμένος για ΑΜΕΑ τουρισμός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαλικίδης.

«Είναι η ώρα να τεθούν ξεκάθαροι αναπτυξιακοί στόχοι, να αναθεωρηθούν προτεραιότητες και να εξεταστούν οι ανάγκες της Ροδόπης, μέσα στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι ραγδαίες εξελίξεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», κατέληξε ο νέος αντιπεριφερειάρχης

Σχετικές ειδήσεις