ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Μαρκόπουλου σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Είστε «ψεύτες και ανόητοι»

Δήμαρχος Μαρκόπουλου σε ΠΟΕ-ΟΤΑ: Είστε «ψεύτες και ανόητοι»

Επίθεση εναντίον της εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με αφορμή χτεσινή ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων στους δήμους, με την οποία ανέφεραν ότι απειλεί με απολύσεις.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας αναφέρει:

«Κυρίες και κύριοι, της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α!

Όταν γράφετε και μιλάτε δημοσίως, να φροντίζετε να στηρίζεστε πάντα, στην αλήθεια και στα πραγματικά δεδομένα! Αλλιώς, όπως αποδεικνύουν και τα νέα ψέματά σας, το μόνο που επιβεβαιώνετε, είναι η κακόπιστη και συκοφαντική προδιάθεσή σας.
Πάμε πάλι, λοιπόν:

Ψέμα 1ο:

Λέτε ότι «Απειλώ το Προσωπικό με απολύσεις, όταν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας...»
Είστε τόσο ανόητοι ή τόσο ψεύτες, είναι πλέον, το μόνο ερώτημά μου!
Εάν ήθελα να απολύσω εργαζόμενους, θα μπορούσα εύκολα να το επιδιώξω, ασκώντας το 2012-2013 εφέσεις, στις πέντε (5) Πρωτόδικες Αποφάσεις, με τις οποίες παρέμειναν σαράντα επτά (47) εργαζόμενοι στον Δήμο Μαρκοπούλου!!

Εγώ κύριοι της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α, όχι εσείς, διακινδύνεψα τότε την θέση μου, με ποινικές και πειθαρχικές διώξεις και τους κράτησα στην εργασία τους, συγκρουόμενος μετωπικά, με τους τότε Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας!

Τώρα και μόνο τώρα, εκ του ασφαλούς, ως γνήσιοι «Τζάμπα Μάγκες» Νεοέλληνες, εσείς θέλετε να κάνετε τους Εισαγγελείς και να μας απευθύνετε ψευδείς κατηγορίες, περί δήθεν Απολύσεων.

Επί θητείας μου, κανένας εργαζόμενος στον Δήμο Μαρκοπούλου, δεν απολύθηκε και δεν πρόκειται να απολυθεί, για τον απλούστατο λόγο, ότι χρειάζονται όλοι τους!

Όμως πιστεύω, γιατί εγώ μιλάω πάντα ξεκάθαρα, ότι όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει σαφώς να αξιολογούνται και οι μη αποδοτικοί και φυγόπονοι εργαζόμενοι, (ή μήπως δεν υπάρχουν τέτοιοι;), πρέπει να υφίστανται π.χ μισθολογικές μειώσεις, οι οποίες θα δίνονται ως πριμ, στους αποδοτικούς και παραγωγικούς εργαζόμενους!

Εσείς τι πιστεύετε;
Ότι οι φιλότιμοι και αποδοτικοί και οι μη αποδοτικοί και φυγόπονοι εργαζόμενοι, πρέπει να παίρνουν αδιακρίτως, όλοι τα ίδια χρήματα και τον ίδιο μισθό;
Είναι σωστό και δίκαιο, αυτό;
Για πάρτε ευθέως θέση, σ’ αυτό το ζήτημα, να σας ακούσουμε!

Ψέμα 2ο:
Εκτός από ψεύτες, είστε και πλήρως ανενημέρωτοι!

Ισχυρίζεστε ότι «με το κόμμα της αρεσκείας μου στην Κυβέρνηση, θα ζητήσω να γίνουν απολύσεις».

Με την Νέα Δημοκρατία που ψηφίζω, έχω συγκρουστεί για την αυτοδιοικητική της πολιτική, δημοσίως και επανειλημμένως, σε όλα τα συνέδρια της ΚΕΔΕ, από το 2012 και εντεύθεν, όπου και ψήφιζα πάντα, μα πάντα, υπερ των Κινητοποιήσεων, για να μην απολυθούν εργαζόμενοι, που όντως πιστεύω, ότι χρειάζονται στους Δήμους μας!
Γι’ αυτό ποτέ άλλωστε δεν «κατέβηκα» στις εκλογές ως κομματικός υποψήφιος (ποτέ δεν ζήτησα κομματική στήριξη), στις δε Δημοτικές Εκλογές του 2014, πλην της Βουλευτού της ΝΔ κας Γ. Μαρτίνου, που προς τιμήν της, κράτησε στάση αυστηρής ουδετερότητας, την δεύτερη Κυριακή, οι άλλοι τρεις Βουλευτές της ΝΔ, υποστήριξαν ανοιχτά και με όλες τους τις δυνάμεις, τον υποψήφιο Δήμαρχο της σημερινής, μείζονος Αντιπολίτευσης!
Λυπάμαι εάν σας ξεβολεύω, αλλά εγώ τουλάχιστον, δεν είμαι, ούτε υπήρξα, ή θα υπάρξω ποτέ, Κομματικός Υπάλληλος ή Κρατικοδίαιτο Φερέφωνο.
Εύχομαι το ίδιο, και σε εσάς!

Ψέμα 3ο:

Η «χρησιμοποίηση Ιδιωτών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην Αποκομιδή Απορριμμάτων», έγινε τελικά, στην δεύτερη Ανακοίνωσή σας... ένας εργαζόμενος, που τραυματίστηκε»!

Ζητήστε καταρχήν Συγγνώμη, για το χοντρό ψέμα που είπατε!
Δεύτερον, εάν υπήρχαν Ιδιώτες στην Αποκομιδή Απορριμμάτων του Δήμου μας, το Σωματείο, δεν θα τους είχε καταγγείλει τότε;
Θα ήθελα να ξέρω όμως, ποιος συκοφάντης, σας φανέρωσε αυτά τα ψέματα, ως γεγονός;

Ψέμα 4ο:

Για τις ώρες προσέλευσης και εργασίας του συνδικαλιστή εργαζόμενου, μιλάτε «για πέντε ή δέκα λεπτά καθυστέρησης, που οφείλονται στην οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών»!! Εδώ γελάμε κιόλας!

Ποιός μίλησε, για 5 ή 10 λεπτά, της ώρας;
Δεν ντρέπεστε και πάλι, να λέτε ψέματα και κυρίως, να υπερασπίζεστε, αυτήν την εργασιακή ηθική, συνδικαλιστών εργαζόμενων, όπως του κ. Σπ. Φ. που θα έπρεπε να είναι πρότυπα;
Εγώ έγραψα, για καθημερινές, χρονικές καθυστερήσεις, που ξεκινούσαν από σαράντα (40) λεπτά της ώρας και έφταναν τις δύο (2) ώρες!!
Αυτή την εργασιακή συμπεριφορά, υποστηρίζετε; Του επαγγελματία συνδικαλιστή – κοπανατζή;

Θερμά Συγχαρητήρια!

Και το λέω αυτό, γιατί ως Δήμαρχος, από τους μεν εργαζόμενους, ζητώ ένα οκτάωρο ή εξάωρο (στην Καθαριότητα) φιλότιμης εργασίας, ενώ από τον εαυτό μου, τον Πρόεδρο του ΔΣ και τους Αντιδημάρχους, απαιτώ, κάθε ημέρα, δώδεκα ώρες (9π.μ-9μ.μ) και τις Κυριακές τα πρωινά (11π.μ-3μ.μ) άλλες τέσσερις ώρες, αδιάκοπης εργασίας!
Έτσι βλέπετε, είχα συνηθίσει να δουλεύω είκοσι χρόνια (1990-2010) ως Δικηγόρος και γι’ αυτό τον λόγο, γιατί με τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε σκληρά και έντιμα, αλλά και για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, οι δημότες μας, με έχουν τιμήσει και με το παραπάνω, εκλέγοντάς με, πέντε φορές σε διάφορες αυτοδιοικητικές θέσεις, (συνήθως, πρώτο σε ψήφους) μεταξύ αυτών δε, δύο φορές και στο αξίωμα του Δημάρχου, της πόλης μας!

Ψέμα 5ο, 6ο και 7ο:

Επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά, τα ίδια ψέματα, για τις υπερωρίες, τις νυχτερινές αποζημιώσεις και τα χρήματα για τις επισκευές των οχημάτων στα Συνεργεία, όταν όπως σας είπαμε, όλα τα υπάρχοντα (επαναλαμβάνω, τα υπάρχοντα) ποσά, εγγράφονται και εξαντλούνται πλήρως! Ενδεικτικά και μόνο, για επισκευές αυτοκινήτων, στα Συνεργεία, τα τελευταία έξι (6) χρόνια, έχουμε πληρώσει 1.050.000 Ευρώ!

Εμείς πρώτοι, θέλουμε να εξαντλούμε πλήρως, όλες τις οικονομικές προϋποθέσεις, καλής και ομαλής λειτουργίας του Δήμου μας.

Δεν γνωρίζετε όμως, ειδικά εσείς, ότι τα τελευταία έξι (6) χρόνια, έχουμε υποστεί μειώσεις στις οικονομικές επιχορηγήσεις των Δήμων, σχεδόν κατά 70%;;;

Από ποιον Πλανήτη ήρθατε τώρα στην Γη και νομίζετε, ότι ζούμε σε εποχές οικονομικής ευμάρειας, έχουμε δήθεν πολλά χρήματα στον Δήμο μας και δεν τα αξιοποιούμε;
Γιατί δεν φροντίζετε να μάθετε, ότι πήραμε ένα Δήμο καταχρεωμένο με δεκαοκτώ(18) εκ. Ευρώ και οργανωτικά διαλυμένο και σε έξι χρόνια μειώσαμε το χρέος του κατά 70%, δηλ. στα έξι (6) εκ. Ευρώ και βήμα-βήμα, τον νοικοκυρεύουμε και τον ανασυγκροτούμε, στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες!

Και κάτι ακόμα τελευταίο, που δεν ήθελα να το αναφέρω δημόσια, αλλά πλέον αναγκάζομαι να το πω και μπορείτε εύκολα, να το ελέγξετε:

Στα έξι (6) χρόνια, που είμαι Δήμαρχος, για να ζήσω την οικογένεια μου, αλλά και για να κάνω σωστά και έντιμα την δουλειά μου, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι Δήμαρχοι στην Ελλάδα, έχω πουλήσει σειρά ακινήτων, (ότι σχεδόν κληρονόμησα) αξίας πολλών χιλιάδων Ευρώ!!

Από αυτά τα χρήματα, στα έξι (6) τελευταία χρόνια, πάνω από σαράντα (40) χιλιάδες Ευρώ, έχω βάλει από την τσέπη μου στον Δήμο Μαρκοπούλου, για να αγοράσουμε Ανταλλακτικά Μηχανημάτων, Αυτοκινήτων, Εργαλεία για την Ύδρευση, για τους Κήπους, Λάμπες κ.λ.π. Ακόμα και Βενζίνες και Πετρέλαια για τα Δημοτικά Αυτοκίνητα, έχω πληρώσει εξ ιδίων!

Επειδή λοιπόν, φροντίζω να κάνω την δουλειά μου σωστά και έντιμα, και δουλεύουμε με τους Συνεργάτες μου, δώδεκα ώρες την ημέρα,

Επειδή στον Δήμο Μαρκοπούλου, εκτός από πολλά χρήματα (που δεν μου περισσεύουν γιατί έχω και δύο παιδιά), έχω χαλάσει και την υγεία μου,

Επειδή εδώ, είμαστε 25.000 πολίτες, που γνωριζόμαστε πολύ καλά προσωπικά και έχουν έμπρακτα και επανειλημμένα, επιβραβεύσει την πολιτική και αυτοδιοικητική μου πορεία, έχω μία και μόνη πολυτέλεια:

Να λαμβάνω υπ’ όψην μου, σε ότι λέω και κάνω, μόνο τα συμφέροντα των δημοτών μας, τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και τις πολύτιμες γνώμες των Συνεργατών μου (Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων) και των πάρα πολλών (ναι!) χρήσιμων εργαζομένων!!

Το τι θέλουν ψευδώς και συκοφαντικώς να μου προσάψουν, ξεπερασμένες απ’ την Κοινωνία, συνδικαλιστικές, πολιτικές ακόμα και ορισμένες αυτοδιοικητικές ηγεσίες ή να μου επιβάλλουν, Κυβερνήσεις, που αποδεδειγμένα δεν νοιάζονται, όπως θα όφειλαν, για την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές ανάγκες, μου είναι παντελώς και πλήρως αδιάφορα και τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια!
Συνεννοηθήκαμε, νομίζω...

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης,
Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Υ.Γ:

Επειδή στην ολιγόμηνη θητεία σας, διαβλέπω ότι οδηγείστε σαφέστατα, σε ρήξη με όλους σχεδόν τους Δημάρχους και την Κ.Ε.Δ.Ε, να γνωρίζετε, ότι αυτή η στάση, για εσάς και μόνο, είναι μια αυτοκτονική πολιτική επιλογή, γιατί χάνετε τον μοναδικό σοβαρό πολιτικό σύμμαχό, που θα μπορούσατε να έχετε!

Με τον προηγούμενο Πρόεδρό σας, τον κο Μπαλασόπουλο, διαφωνούσαμε σε πολλά θέματα, αλλά αυτός, σε αντίθεση με εσάς, είχε ως Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α, την τακτικά και στρατηγικά, ευφυή πολιτική στάση, να αναδεικνύει στις πολιτικές σχέσεις με τους Δημάρχους, τα θέματα που μας ενώνουν και όχι εκείνα, που μας χωρίζουν! Έτσι οι εργαζόμενοι στους Δήμους, έβγαιναν τελικά, κερδισμένοι.

Μάλλον, θα πρέπει να σας κάνει, εντατικά συνδικαλιστικά Φροντιστήρια!»

Σχετικές ειδήσεις