ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Πάτρας: Αίτημα για κέντρο αποτέφρωσης νεκρών

Δήμαρχος Πάτρας: Αίτημα για κέντρο αποτέφρωσης νεκρών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε στις 16 Μαρτίου 2017, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδημε κύριο θέμα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντά η απόφαση της δημοτικής Αρχής να προωθήσει τη δημιουργίαΚέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών(ΚΑΝ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα από τον κ. Πελετίδη, μεταξύ των οποίων η προσπάθεια αξιοποίησης χώρου, ο οποίος ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρία ακινήτων Δημοσίου) για τη λειτουργία παιδικού σταθμού. Η πρόταση έχει ωριμάσει και ο Δήμος αναμένει την απόφαση της εταιρίας.

Ο κ. Σκουρλέτης ενθάρρυνε τις προσπάθειες του Δήμου να δημιουργήσει το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και τόνισε ότι, δεν είναι δυνατόν γραφειοκρατικά εμπόδια να καθυστερούν την υλοποίηση ενός θετικού μέτρου που ανταποκρίνεται σε μια δίκαιη κοινωνική απαίτηση. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο θα παρέμβει προκειμένου να διευκολύνει την απεμπλοκή του θέματος.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον κ. Πελετίδη ότι θα συζητήσει το θέμα της εκχώρησης χρήσης χώρων της ΕΤΑΔ ΑΕ με την διοίκηση της εταιρείας, καθότι εκκρεμούν και άλλα παρόμοια αιτήματα από Δήμους της χώρας.