ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε 20.054 επιδοτούμενα νοικοκυριά το πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής

Σε 20.054 επιδοτούμενα νοικοκυριά το πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής

Η αλήθεια δυστυχώς «παραποιείται ξανά», σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή αναφορά του βουλευτή του Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη για το πρόγραμμα "Ρεύμα για όλους".

«Δεν περιορίζεται σε 98 οικογένειες, όπως επιθυμεί να εμφανίσει την πραγματικότητα ο πρώην υπουργός, νυν βουλευτής, στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής», επισημαίνει η Περιφέρεια απαντώντας στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απομείωσε την ωφελιμότητα του μέτρου σε διψήφιο αριθμό ωφελουμένων παραθέτοντας, όπως είπε, στοιχεία από τον προηγούμενο απολογισμό της Περιφέρειας - πριν ενάμιση χρόνο - όταν περίπου ξεκίνησε και η εφαρμογή του μέτρου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Περιφέρεια Αττικής, επιλέγοντας τη γενικότερη ενημέρωση των πολιτών από την επιμέρους απάντηση- διάψευση προς τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπενθυμίζει:

  • Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη ΔΕΗ, επιδότησε 20.054 νοικοκυριά με το ποσό των 100 ευρώ ανά περίπτωση.
  • Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η ΔΕΗ δεσμεύτηκε να μη διακόπτει εφεξής το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά.

Και αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, φάνηκε κατά τον εντοπισμό χιλιάδων νοικοκυριών, που με δική τους ευθύνη είχαν επανασυνδέσει το ρεύμα και η ΔΕΗ δεν τους το έκοψε. Τα νοικοκυριά αυτά προστατεύθηκαν, και λίγους μήνες μετά εντάχθηκαν στις προβλέψεις του ν. 4320/2015 για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Σχετικές ειδήσεις