ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Ηράκλειο το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ για την κλιματική αλλαγή

Στο Ηράκλειο το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ για την κλιματική αλλαγή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, Θεματικό Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 6-7 Απριλίου 2017.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας».

Στόχος του συνεδρίου είναι να τεθεί από επισήμους φορείς η τεράστια πρόκληση του ζητήματος των Κλιματικών Αλλαγών και οι επιπτώσεις που έχουν στους βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και στο περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το θεματικό συνέδριο «φιλοδοξεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο, φωτίζοντας τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να στραφούμε σαν επιστήμη, κοινωνία, οικονομία και επιχειρηματικότητα, ώστε να επιταχυνθεί η προσαρμογή των τομέων της οικονομίας που θίγονται από τις κλιματικές αλλαγές, ώστε να αντιστραφούν οι επερχόμενες αρνητικές επιπτώσεις προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι, Υπουργοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Ανάπτυξης των ΠΕΔ, διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπειρία σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Σχετικές ειδήσεις