ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωμός εκβιασμός από τον Σαμαρά στους βουλευτές

Ωμός εκβιασμός από τον Σαμαρά στους βουλευτές

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές που αρνούνται να του προσφέρουν λευκή επιταγή για να συνεχίσει την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που «σώζει» την Ελλάδα και καταστρέφει τους Έλληνες πολίτες, ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ και επιχείρησε έναν νέο ωμό «εκβιασμό».

«Άρνηση εκλογής προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία θα σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «θα συντάσσονται δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό και κυρίως με το ότι θα αποδέχονται συνειδητά ότι η χώρα μπορεί να μπει σε περιπέτεια».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε από την πλευρά του την... επιθυμία του ελληνικού λαού για τη μη διεξαγωγή εκλογών, στηριζόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων:

«Επαναλαμβάνω ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές τώρα, γιατί καταλαβαίνει με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το πού θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» σημείωσε και επανέλαβε την πρόσφατη πρόταση που έκανε μέσω του τελευταίου διαγγέλματός του, την περασμένη Κυριακή, για τη διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού και με τους βουλευτές εκείνους που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και συμφωνούν με τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στο τέλος του 2015.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως όσοι απορρίπτουν την εκλογή Προέδρου, σέρνουν με δική τους ευθύνη τη χώρα σε εκλογές, που κανένας Έλληνας δεν τις θέλει.

Και υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας: «Εμείς προτείνουμε την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όσοι το απορρίπτουν, παίρνουν την ευθύνη, που σέρνουν τη χώρα σε εκλογές που κανένας Έλληνας δεν τις θέλει. Ζητήσαμε καθαρές λύσεις. Ή τώρα τελειώνουμε την αβεβαιότητα με εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ή τελειώνουμε την αβεβαιότητα με άμεσες εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και διέψευσε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να προκύψει παραίτηση της κυβέρνησης, λέγοντας πως: «δεν μπορώ να δεχθώ αυτό-παραίτηση της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του για τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε: «Έκανα πλήρως αποδεκτές τις πιο ουσιαστικές από τις προτάσεις ανεξάρτητων βουλευτών. Κι είπα, πως αν θέλουν κάποιοι να μπουν και στη κυβέρνηση. Πρώτος εγώ θέλω και άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Θέλω ακόμα να επιδιώξουμε τις ευρύτατες συναινέσεις για την Συνταγματική αναθεώρηση.

Αφού τα ολοκληρώσουμε όλα αυτά, μπορούμε να συζητήσουμε και χρονοδιάγραμμα για εκλογές. Ακόμα και στα τέλη του 2015! Αλλά να έχει ολοκληρωθεί η τελική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Να έχουμε ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση. Γιατί διαφορετικά, ούτε σε εφτά χρόνια δεν πρόκειται να αλλάξει το Σύνταγμα. Ούτε σε εφτά χρόνια δεν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, για παράδειγμα».

Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για όλο αυτό το κλίμα περί κουμπαράδων, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην κα Ξουλίδου και τις καταγγελίες από το Facebook όσο και στον Παύλο Χαϊκάλη, λέγοντας πως κατήγγειλαν την κυβέρνηση γιατί "ένας δικός τους άνθρωπος των ΑΝ.ΕΛ πήγαν να δωροδοκήσουν έναν δικό τους βουλευτή".

Αναφέρθηκε επίσης και στον κ. Παραστατίδη και τον Βουδούρη για τις καταγγελίες τους, λέγοντας πως ορθά έπραξε ο Μανώλης Γλέζος που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους δεχθούν στους κόλπους του κόμματος, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ασπάστηκε αμέσως τις καταγγελίες του Χαϊκάλη.

Σχετικές ειδήσεις