ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ένας μετά τον άλλον ζητούν την παραίτηση Σαμαρά!

ΝΔ: Ο ένας μετά τον άλλον ζητούν την παραίτηση Σαμαρά!

«Καζάνι που βράζει» είναι η Νέα Δημοκρατία, αφού πολλά στελέχη της, χρεώνουν την ήττα τους στις βουλευτικές εκλογές, στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός τους. Στο προσκήνιο μπαίνει πάλι ο Κώστας Καραμανλής, που αρχίζει συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ (Μπακογιάννη, Στυλιανίδη) προκειμένου να μην διαλυθεί το κόμμα.

Η απαράδεκτη στάση του Αντώνη Σαμαρά, να μη υποδεχθεί το νέο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάστηκε αρνητικά και πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν δημοσίως την αντικατάστασή του στην προεδρία του κόμματος.

Από ότι μάλιστα φαίνεται, δεν θα διστάσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στην απογευματική συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας , για να ακούσουν τι θα πει για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου.

Ηδη, έχουν θέσει θέμα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ , με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις τους, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιώργος Βλάχος αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis

Ο τελευταίος μάλιστα ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να ξεκινήσει άμμεσα η συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για την ιδεολογία της ΝΔ. Ειπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το κέντρο προς ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα».

«Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων, με όλο τον σεβασμό στους συνταξιούχους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, αλλά πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες 35-55 ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, όπως συνηθίζει, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, μέσω twitter.

Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και άλλοτε εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του πρώην πρωθυπουργού, σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Την ενότητα και την επανεκκίνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ. Περισσότερες λεπτομέρειες περιττές! Σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιός είχε πει την αυτάρεσκη φράση "Εγώ απ' αυτόν δεν χάνω!". Αλλά δεν τα καταφέρνω..."

Να παραιτηθούν τα πρόσωπα που εξέφρασαν την πολιτική της ΝΔ έως τις εκλογές και την οδήγησαν στην ήττα» ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Καραμανλή είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ένα κεφάλαιο για τη γαλάζια παράταξη και τον ευρύτερη πολιτική ζωή και πρόσθεσε πως «το αν θα επανέλθει στη μαχόμενη πολιτική είναι θέμα συνθηκών».

Η πρώην υπουργός της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα μέσω facebook γράφει πως "στην προεκλογική εκστρατεία η ΝΔ ήταν απών", ρίχνοντας τα "βάρη" στον πρόεδρο του κόμματος.

TWEET PAPAKOSTA

Σχετικές ειδήσεις