ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνη επιλογή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μόνη επιλογή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η νέα Βουλή θα κληθεί να δρομολογήσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμένει από την πρώτη στιγμή ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια.

TO ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει από την πρώτη στιγμή καταλήξει στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, αφού τον θεωρεί ως τον πολιτικό που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και σε όλα τα επίπεδα για τη θέση του ανώτατου άρχοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσδίδοντας μάλιστα στην επιλογή αυτή και το χαρακτήρα της ευρείας συναίνεσης με τον οποίο θέλει να τη συνδέσει.

Με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας στο πεδίο της συνεχούς διαπραγμάτευσης για το χρέος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποτελεί ένα πανίσχυρο «όπλο» στο οποίο η κυβέρνηση ποντάρει πάρα πολλά.

Σταθμίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας όλα τα υπέρ της αρχικής του επιλογής και καθώς οδεύουμε προς την ολοκλήρωση των διεργασιών στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Έλληνας Επίτροπος υπήρξε η μόνη επιλογή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή. Και παραμένει το απόλυτο φαβορί για να προταθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε και θα ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου στη Βουλή.

Όπως έχει γίνει γνωστό ,την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια θα στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις