ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «κλειστά χαρτιά» Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup

Με «κλειστά χαρτιά» Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup

Χωρίς να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε δήλωση προς τους δημοσιογράφους, προσήλθαν στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόσο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. Διάχυτη, ωστόσο, είναι η αίσθηση στις Βρυξέλλες, ότι οι σημερινές συνομιλίες δεν θα καταλήξουν σε απτό αποτέλεσμα, με την οριστική συμφωνία να μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες και με καταληκτική ημερομηνία, πάντως, πριν την 28η Φεβρουαρίου.

«Κλειστά» κρατούν τα χαρτιά τους οι δύο πλευρές, ενώ ακόμα και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, κατά την ενημέρωση προς τα ΜΜΕ, το μεσημέρι της Δευτέρας (16/2/2015), επέμειναν σε μία προσεκτική γραμμή «ίσων αποστάσεων».

Ερωτώμενοι για τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων την προηγούμενη Παρασκευή και Σάββατο, τονίστηκε ότι εκεί έγινε ανταλλαγή απόψεων και όχι διαπραγμάτευση, όπως ακριβώς άλλωστε σημειώνουν πηγές και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση δε, για τη χρήση του όρου «θεσμοί» και αν αυτό σημαίνει ότι «η τρόικα τελείωσε», ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρκέστηκε να πει ότι «χρησιμοποιούμε την ακριβή γλώσσα που συμφωνήθηκε μεταξύ Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ».

Όσο για το αν τα τεχνικά κλιμάκια διαπίστωσαν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εταίρων από όσο αρχικά υπολόγιζαν, η απάντηση ήταν ότι «η διαπραγμάτευση θα λάβει χώρα απόψε, δεν προδικάζουμε το αποτέλεσμα των συζητήσεων».

Σχετικές ειδήσεις