ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Europolitics: Ετοίμαζαν σχέδιο εξόδου της Ελλάδας

Europolitics: Ετοίμαζαν σχέδιο εξόδου της Ελλάδας

Ένα εφιαλτικό σενάριο παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το ενημερωτικό δελτίο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, σύμφωνα με το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε έκθεση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκθεση σταμάτησε την τελευταία στιγμή με παρέμβαση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του δελτίου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο παρ' ολίγον να ετοιμάσει έκθεση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» και υπότιτλο «Ο γενικός γραμματέας Βέλε είχε ζητήσει σχετική έκθεση, αλλά ο Πρόεδρος Σουλτζ ακύρωσε τη διαδικασία».

EXODOS APO EYRV

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα το Europolitics έχει ρεπορτάζ και ενημέρωση –από πολλές πηγές, κυρίως από υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από μέλη διαφόρων πολιτικών ομάδων- ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε την πρόθεση να συντάξει έκθεση για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο γενικός γραμματέας του ΕΚ Kλάους Βέλε είχε ζητήσει τη σύνταξη σχετικής έκθεσης το Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής.

Η σύνταξη της εν λόγω έκθεσης διεκόπη την τελευταία στιγμή από τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτζ. Άμεσως μόλις πληροφορήθηκε κάτι τέτοιο ο κ. Σούλτς ζήτησε να σταματήσουν οι διαδικασίες αναφέρει το ρεπορτάζ. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να δήλωσε πως δεν είναι δουλειά του Ε.Κ. να ετοιμάζει τέτοιες εκθέσεις.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ΕΚ διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, υπογραμμίζοντας ότι ο Βέλε δεν ζήτησε ποτέ τη σύνταξη τέτοιας έκθεσης.