ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Αλέξης Τσίπρας

Στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Αλέξης Τσίπρας

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την μεγάλη μέρα στην Αγία Πετρούπολη.Το διεθνές οικονομικό φόρουμ που θα λάβει χώρα στην γενέτειρα του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, φέρνει στην πόλη «που κρατά ανοικτές τις πύλες της Ρωσίας στη Δύση» σύνεδρους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Αποστολή στην Αγία Πετρούπολη: Μαρία Γιαχνάκη

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου αναμένεται στην Αγία Πετρούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο σε επιχειρηματικό δείπνο.

Το Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να δώσει το παρών από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε επισκεφθεί το Κρεμλίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα πρόκειται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί και κατ' ιδίαν πέρα από την συνάντησή τους στο γεύμα των ηγετών.

Με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα συναντηθούν μάλιστα και άλλοι ηγέτες και εκπρόσωποι ξένων χωρών οι οποίοι φτάνουν στην πόλη με επιχειρηματίες των χωρών τους !

STmesa

Την πρόσκληση της ρωσικής κυβέρνησης έκαναν δεκτή και Έλληνες επιχειρηματίες από όλους τους χώρους για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του φόρουμ.

Το συνέδριο έθεσε την Αγία Πετρούπολη σε συναγερμό

Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι ασφυκτικά γεμάτα ενώ οι πολιτιστικές δραστηριότητες βρίσκονται σε μεγάλη δραστηριότητα.

Η οργάνωση του συνεδρίου βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσικής κυβέρνησης και τις εργασίες της θα ανοίξει ο Ρώσος πρόεδρος με μια ομιλία της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιεί ηγετικό χαρακτήρα στο λόγο του για την πρωτοβουλία αυτή της γενέτειράς του, που κάθε χρόνο την φέρνει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης.

Στον λόγο του μάλιστα θα μιλήσει και για τις κυρώσεις που έχει υποστεί η χώρα του μετά την κρίση στην Ουκρανία.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους σήμερα (Πέμπτη 18 Ιουνίου) το απόγευμα ο Boris Titov, ο Επίτροπος Προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των επιχειρηματιών μίλησε για την σπουδαιότητα του διεθνούς αυτού φόρουμ τονίζοντας ότι τους ενδιαφέρει η συνεργασία με άλλες χώρες με κοινά ενδιαφέροντα.

stmesa 1

«Τι χρειάζονται οι επιχειρηματίες; είπε χαρακτηριστικά ο επίτροπος . Χρειάζονται καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι . Οι μπίζνες χρειάζονται ελκυστικές συνεργασίες και αυτές μπορούν να βρεθούν σε αυτό το φόρουμ ».

Ο Boris Titov ανακοίνωσε μάλιστα και το γεύμα ανάμεσα σε ηγέτες και τον Ρώσο πρόεδρο που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του συνεδρίου .

Σε ερώτηση του Newsbomb για την διάθεση της Ρωσίας να συνεργαστεί με την Ελλάδα ο επίτροπος απάντησε ότι «οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία».

Σήμερα (18 Ιουνίου) το βράδυ πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα παραθέσει δεξίωση σε Ρώσους επιχειρηματίες οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο ισχυρούς της Ρωσίας

Σχετικές ειδήσεις