Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Να σφυρηλατήσουμε την ενότητα του λαού

Newsbomb

Στις 00:30 ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε ετυμηγορία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η στάση όλων των πολιτών ήταν υποδειγματική. Δώσαμε ένα παράδειγμα δημοκρατίας. Τώρα αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας προοπτική και να φροντίσουμε διαμορφώσουμε ένα ισχυρό και αραγές μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία»

«Να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, λογικές και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση για να δοθεί μία αξιόπιστη λύση ένας έντιμος συμβιβασμός για το καλό της Ευρώπης. Διότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η Ευρώπη μέσα από τους συμβιβασμούς προχωρά και όχι μέσα από διαιρέσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμείνει κομμάτι της ευρωζώνης και θα τηρήσει απόλυτα τις δεσμεύσεις της. Αυτή είναι η βούληση της και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ουδείς, εντός και εκτός Ελλάδας, μπορεί να παρερμηνεύσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», απάντησε ο Πρόεδρος, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Ο κ. Παυλόπουλος εκτίμησε ότι «η απόφαση του λαού μας είναι θωράκιση εντός της Ευρωζώνης. Το αίτημα για σύγκλιση αρχηγών θα βοηθήσει πολύ. Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων να στείλει το ίδιο μήνυμα».

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, απάντησε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Τσίπρα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους εταίρους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική χωρίς την Ελλάδα.