ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβουλεύσεις για συμφωνία «σύντομου χρόνου» στη Σύνοδο Κορυφής

Διαβουλεύσεις για συμφωνία «σύντομου χρόνου» στη Σύνοδο Κορυφής

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις διεξήχθησαν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με στόχο την άμεση χρηματοδότηση της χώρας. 

Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής έπεσε πρόταση για συμφωνία σύντομου χρόνου - Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους ηγέτες και με τον Ομπάμα, ενώ έχει μαζί του δυο σημαντικά όπλα: Την πλήρη στήριξη του λαού με το βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και την επιστολή - συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για λύση και απεμπλοκή της χώρας από την χρηματοδοτική ασφυξία

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς αποτέλεσμα- To Νewsbomb.gr μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τον πυρετό των διαβουλεύσεων στην πιο κρίσιμη βραδιά για την τύχη της χώρας.

Η ελληνική πλευρά έκανε όλα όσα έπρεπε να κάνει. Η μπάλα είναι τώρα στους δανειστές για να αποδείξουν ότι το όραμα για μια Ευρώπη των λαών δεν έχει «πεθάνει».

Το Eurogroup ολοκληρώθηκε, μεταθέτοντας την εξέταση των ελληνικών προτάσεων για αύριο Τετάρτη στα τεχνικά κλιμάκια, ενώ ολοκληρώθηκε και τετραμερής Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ Γιούνκερ.

Νέες προτάσεις προς τους Θεσμούς αναμένεται να καταθέσει γραπτώς αύριο, Τετάρτη (7/7), η ελληνική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που τα διεθνή Μέσα πλέκουν το εγκώμιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος πέρασε με επιτυχία το πρώτο του «τεστ» στο σημερινό Eurogroup.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

Η ελληνική πρόταση για βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα και στη συνέχεια συμφωνία θα συζητηθεί αύριο στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όπου θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για να βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - ΓΕΦΥΡΑ

Σχετικές ειδήσεις