ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Ολάντ: Υπάρχει ακόμη περιθώριο για συμφωνία

Σύνοδος Κορυφής - Ολάντ: Υπάρχει ακόμη περιθώριο για συμφωνία

Στην εκτίμηση ότι εξακολουθεί να υπάρχει έδαφος και περιθώριο για συμφωνία, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε απόψε (07/07) και να παρουσιάσει τις οριστικές της προτάσεις άμεσα «καθώς δεν έχουμε άλλον διαθέσιμο χρόνο», προέβη ο Φρανσουά Ολάντ.

«Το διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων είναι μεγάλο και αφορά στη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Γαλλία είναι υπέρμαχος της παραμονής της Ελλάδας και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Από τη στιγμη΄που το θέλουν και τα ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες και οριστικές προτάσεις από τις ελληνικές Αρχές. Πάνω σε αυτές τις προτάσεις θα συζητήσουμε στο επόμενο Eurogroup, θα τις εξετάσουμε και εν συνεχεία θα υπάρξει συνάντηση των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων. Αυτή εκτιμω΄ότι μάλλον θα γίνει την Κυριακή», δήλωσε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος και συνέχεια.

«Η παραμονή των Ελλήνων στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά πρόβλημα ευρωπαϊκό. Τι μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στους λαούς της. Αναφέρομαι σε τρεις κατευθυντήριες γραμμές.

Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα. Αυτό αφορά κυρίως τους Έλληνες. Δεύτερον, αλληλεγγύη. Για να υπάρξει βέβαια αλληλεγγύη, πρέπει να υπάρχει και ευθύνη. Και τέλος, οφείλουμε να είμαστε τάχιστοι. Χάθηκε πολύς χρόνος στις διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που το χρονοδιάγραμμα πρέπει να τηρηθεί από πλευράς Ελλάδας».

Και ολοκλήρωσε ο Ολάντ:

«Απόψε δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποφάσεις. Εξετάσαμε άλλα ζητήματα. Από εδώ και στο εξής δεν έχουμε περιθώριο να ξοδέψουμε άλλο χρόνο. Ο ελληνικός λαός υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας. Απόψε τέθηκε το χρονοδιάγραμμα κι επαναλαμβάνω πρέπει να τηρηθεί από την πλευρά των ελληνικών Αρχών».

Σχετικές ειδήσεις